Medya
06 Ara 2016 17:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:14

Sabah yazarı yıllar sonra açıkladı: Sevilay ihbar etti, yazılarım kesildi!

Sabah gazetesinden kovulan o isim, kovulma sürecini anlattı ve yıllar sonra tekrar yazmaya başlayacağını duyurdu.

Sabah Gazetesi'nde yıllar önce yaşanan bir ‘işten kovdurma’ olayı gün yüzüne çıktı. Redaktif.com’da Sami Tosun “Sevilay beni nasıl ihbar etti” başlıklı yazısında Sevilay Yükselir’in kendisini nasıl işten kovdurduğunu anlattı.

İHBAR ETTİ

Tosun “Efendim, bundan yıllar önceydi. Tam olarak dört yıl önce. Sevilay o zaman yükseliyordu. Tayyip Bey’in uçağıyla dolaşıyor, ‘aile’yle yakın temas halinde yaşıyor, hatta Emine Hanım’la kendi meşrebine göre şakalaşıyordu. ‘Kız Sevilaaaay!’ falan… Beni tam olarak o zaman ihbar etti…” ifadelerini kullandığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Bir gün gazeteden beni arayıp yazılarıma son verildiğini bildirdiler. Twitter’dan arada bir sırf entelektüel çevre edineyim diye nazire yaptığım Sevilay Hanım, ki o zamanki soyismi Yükselir idi, beni insan kaynakları departmanına şikayet etmişti. ‘Bu Sami Tosun aslında Hakan Gülseven’dir, Tayyip Bey’e muhalefet eden tehlikeli bir simadır’ demiş hakkımda. İnsan kaynakları da Sabah’ın eklerinin yönetimini çağırarak tebliğde bulunmuştu.”

“SEVİLAY BENİ BİTİRDİ”

Tosun yazısında Gülseven’le olan ilişkisini “Aslında Sevilay Hanım teğet geçmişti. Şöyle ki: Hakan Gülseven benim çocukluk arkadaşımdı. Beni medya alemine sokan da oydu. Ama o kadardı. Kasım 2012’de, o zaman soyismi Yükselir olan Sevilay Hanım’ın ihbarı sonucunda ve ‘Hakan Gülseven olduğum şüphesiyle’ yazılarım kesildi…” ifadeleriyle anlattı.

“SABAH GÖKLERDEN GELEN SESİ DİNLEDİ”

Sami Tosun tekrardan köşe yazmaya geri döndüğünü belirterek yazısını şu ifadelerle bitirdi:

“Sonrasında işime gücüme baktım. Fakat hiçbir şeyden ‘köşe yazarı’ olmaktan aldığım haz kadar haz almadım. Bir süredir beni köşemden eden Hakan Gülseven ısrar ediyor, ‘Tekrar yaz’ diye. Tabii kırgınım kendisine. Sonuçta ana akım medyadan etti beni. Nazlandım biraz ama bir yere kadar. İnternet sitesinde de olsa ‘köşe’ sahibi olmak havalı bir şey sonuçta. Başlıyorum bir daha. Artık haftada bir sizinle olacağım.

Sevilay mı? O fazla yükselmenin kafasını yaşayamadı. ‘Türlü numaralar çeksem de Emine bana ‘Kız Sevilaaay’ der, yine uçağa binerim, hayat böyle mis gibi geçer’ diye düşündü. Bir zamanlar üniversitede ‘sekter solcu kız’ modelinde takılmış ya, seçimler öncesinde oyunu HDP’ye vereceğini açıkladı. Kafası bu kadar çalışıyor. Adam çıkmış, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ falan demiş. Bu işler boru değil, Sabah da ‘göklerden gelen ses’i dinledi ve bunu koydu kapının önüne. Apıştı kaldı. Olan benim köşeye oldu.

Kovulan sadece Sevilay değildi. Kendisi gibi yandaş medyada kapılanmış kocası da işinden oldu. 15 ay sonra Turgay Ciner’in yanına, Habertürk’e, bu kez kocasından boşandığı için Sevilay Yılman olarak girip medya alemine geri döndü. Soyisimleri de manidar tabii. Yükseliyordu, yılmama noktasına düştü.”