Medya
30 Kas 2015 23:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

Sabah yazarı ezber bozdu! Tutuklamalar tepeden tırnağa yanlış!

Sabah yazarı Hasan Bülent Kahraman, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmalarının yanlış bir karar olduğunu söyledi.

Sabah Gazetesi yazarlarından Hasan Bülent Kahraman, bugünkü köşesinde ezber bozan bir yazı kaleme aldı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetecisi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının tepeden tırnağa yanlış bir karar olduğunu dile getiren Kahraman, geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi konusuna da değindi...

İşte Hasan Bülent Kahraman'ın yazısının o bölümü:

Şöyle düşünelim. Önce bir kıyamet senaryosu anlamı taşıyan şey gerçekleşti ve Rus uçağı düşürüldü. Sonra Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı. Hiç gereği olmayan, tepeden tırnağa yanlış bir karar ve tutumla. Ardından 1990'lardan bu yana, Hrant Dink'in öldürülmesinden bu günlere en kötü şey cereyan etti ve Tahir Elçi öldürüldü.
Daha o meşhur açıklamasını yapıp 'PKK terör örgütü değildir' dediği sırada yazdığım bir yazıda bu açıklamanın üstüne bu şekilde gidilmesinin yanlış olduğunu, elbette PKK'nın bir terör örgütü olduğunu ama 'kaç tane PKK bulunduğunu' iyi sorgulamamız gerektiğini dile getirmiştim. Önümüze gelen her konuyu, her tutumu, her düşünceyi mahkemelere, soruşturmalara, hükümlere bağlamanın yanlışlığına dikkat çekmiştim.