Medya
27 Haz 2015 12:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:41

Sabah yazarı Davutoğlu'na saydırdı: Erdoğan’a saygısızlık yapan Bahçeli’yi nasıl alkışlarsın?

Sabah Hilal Kaplan, TBMM'de düzenlenen yemin töreninde yaşanan bir detayı köşesine taşıyarak Davutoğlu'na sert eleştiriler yöneltti.

Hilal Kaplan Sabah’ta (26 Haziran 2015) Meclis’teki töreninde Başbakan Davutoğlu’nun MHP lideri Devlet Bahçeli’yi yemininden sonra alkışlamasını ise ağır ifadelerle eleştirdi. Erdoğan,Meclis’e girdiğinde AKP dışında hiçbir parti üyesi ayağa kalkmamış ve alkışlamamıştı.

İşte Hilal Kaplan'ın Ahmet Davutoğlu'nun Bahçeli'yi alkışlaması olayına gösterdiği tepki:

AKP Genel Başkanı Davutoğlu, Konya vekili olarak yemin ettikten sonra Osmaniye’nin sırası gelene kadar Bahçeli’nin yeminini beklemiş.

Bahçeli de bu jeste karşılık, kendisine selam vermiş. Davutoğlu ve beraberindeki bazı bakanlar da Bahçeli yemin ettikten sonra kendisini alkışlamış.

Selam almayı anlarım da Davutoğlu’nun neyi alkışladığını anlamadım.

Aynı gün içinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’e geldiğinde grubuyla beraber yerinde oturup,saygısızlık etmesini mi alkışladınız?

Cumhurbaşkanı’na yönelik ‘Beştepe’den çık, Çankaya’ya gel‘ diye buyurgan bir dille ‘yer göstermesini‘ mi alkışladınız?
Yoksa ‘Bilal’i ver, koalisyonu al‘ şeklindeki rezil üslubunu mu alkışladınız?

Bahçeli, sizin oğlunuzu kast ederek ‘Mehmet’i ver, koalisyonu al‘ demiş olsaydı, yine alkışlar mıydınız? Yok değilse, size olan teveccühün sebebinin Erdoğan’la gönüldaş olduğunuzun düşünülmesi olduğunu bilmiyor musunuz?

‘Erdoğan kırmızı çizgimizdir‘ duruşu bu değil.