Polemik & Kulis
13 Nis 2015 10:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:28

Sabah Gazetesi'ne taze kan! Kadroya hangi isim katıldı?

Sabah gazetesinin Günaydın ekine yeni bir gazeteci katıldı.

Türkiye'nin uluslararası platformdaki en genç gazetecilerinden biri olarak kariyerini sürdüren Oğuzhan Toracı, bundan sonra Sabah Gazetesi Günaydın Eki'ne özel röportajlarıyla okuyucularla buluşacak.
Anadolu Üniversitesi İletişim Bölümü'nden mezun olan Toracı, kariyerine 18 yaşında Sinematürk Dergisi'nde başlamıştı. Ardından Los Angeles Alaturka E-Newspaper'da önce yazar, daha sonra yayın koordinatörü olarak devam etti. Bir sürede Hürriyet Gazetesi ek yayınlarında konuk köşe yazarlığı yaptı ve en son Danimarka Haber Gazetesi için özel röportajlar hazırlıyordu.
2011 yılında 21 yaşındayken, önce engelli haklarına ithafen Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu, Emre Belözoğlu gibi sağlıklı sporcuları engelli mizanseninde fotoğraflayarak açtığı sergiyle; ardından da başta R. Tayyip Erdoğan, bakanlar, komisyon başkanları ve milletvekilleri dahil toplamda 42 siyasetçinin katılım sağladığı çocuk hakları temalı "Gelin Birlikte Oynayalım" isimli sosyal sorumluluk projesiyle adından söz ettirmişti. Genç gazeteci, 2013 yılında da "35 Yıl ve Üzeri Kariyeri Olan, 35 Usta ve Ünlü Tiyatro Sanatçısıyla Yüz Yüze " temasında gerçekleştirdiği söyleşilerden oluşan "35" isimli kitabını çıkarmış ve "Yılın Kitabı" seçilerek ödüllendirilmişti.
Oğuzhan Toracı; Günaydın için ilk röportajını, geçen hafta bir ödül töreninde veryansın etmesiyle gündeme oturan usta sanatçı Ayşen Gruda ile gerçekleştirdi.