Sabah Gazetesi'nde 'Kripto' krizi yaratan iki ayrılık! (Medyaradar/Özel)

Sabah Gazetesi’nde uzun yıllardır görev yapan iki tecrübeli polis-adliye muhabirle yollar ayrıldı.

Görevine son verilen isimlerden ilki, tam 19 yıldır SABAH Gazetesi’nde görev yapan Adliye Muhabiri Gülcan Demirci oldu.

Diğer isim ise 13 yıldır SABAH Gazetesi’nde Polis Muhabiri olarak görev yapan Ferit Zengin oldu.

Buraya kadar her şey normal... Zira tecrübeli de olsa her muhabir için emeklilik gibi işten çıkarılmak da mesleğin sonuçları arasında normal artık.

İki muhabirin işten çıkarılmasını normal olmaktan çıkaran ise kendilerine bildirilen işten çıkış gerekçesi. SABAH İnsan Kaynakları Müdürlüğü iki muhabire işten çıkış sebebi olarak şu gerekçeyi bildirdi: “İnternet medyası çok gelişti. Bu sebeple de gazete tirajlar düştü. Haliyle zarar ettik. Dolayısıyla bu durumda çıkışınızı verme kararı aldık.”

Gerekçe ilginç.... İlginç olduğu kadar da tartışmalı. Çünkü Gazete tirajlarının internet medyasından ne kadar etkilendiği, gazetelerin ve internet sitelerinin tirajları ve raitingleri bütün dünyada halen tartışma konusu.. İnternet ve gazete gurusu olarak bilinen isimler bile bu tartışmadan henüz çıkabilmiş değiller..

Gelelim asıl meseleye..

Gülcan Demirci ve Ferit Zengin’in tartışmalı işten çıkarılma gerekçesi, SABAH Gazetesi çalışanları arasında ciddi bir tartışma yarattı haliyle...

Gerekçeye kimse inanmadı. Dahası Hem Gülcan Demirci hem de Ferit Zengin SABAH Gazetesi’nin özellikle 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra üstlendiği FETÖ ile mücadele çizgisine uygun haber yapan isimlerdi. Hatta her iki ismin çıkardığı haberlerin çoğu, çok  kritik FETÖ soruşturma ve kovuşturmalarına dair hassas bilgiler içeriyordu.

Peki FETÖ ile etkin mücadelenin öncüsü iddiasındaki, bu mücadelede hassas olan Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak gibi bir ismin tepesinde bulunduğu SABAH gazetesi, bu isimlerle yolları neden ayırdı? Hem de saçma bir gerekçeyle bu karar nasıl alındı.

SABAH koridorlarında konuşulanlara göre; Gülcan Demirci ve Ferit Zengin, SABAH yazı İşlerindeki hesaplaşmanın kurbanı oldular. Buna göre SABAH’taki bir yönetici ya da yönetici kliği ucu kendilerine uzanan FETÖ karşıtı bu haberler nedeniyle deyim yerindeyse iki ismin biletini kesti. Çünkü Zengin ve Demirci’nin yazdığı haberler arasında şu soruşturmalar vardı. Örneğin Gülcan Demirci'nin FETÖ’den tutuklu ve itirafçı konumundaki HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur ile ilgili haberleri gazetedeki bazı isimleri rahatsız etti.

Sadece o soruşturma değil, “FETÖ’nün para kaynağı KAYNAK Holding”  “Dumankaya”,  “FETÖ’nün gizli toplantılarının yapıldığı “PİNHAN”, “KİMSE YOK MU Derneği, HİMMET soruşturması", "FETÖ'nün gasp ettiği çiftlik" "Kaynak Holding ile bağlantılı kumpas fezlekesi Soruşturması”, “Kaynak’taki Gizli Server Soruşturması”....

Ferit Zengin’in de yazdığı bazı haberler gazetede bazı sıkıntılara neden oldu. Neredeyse son dönemdeki haberlerinin çoğu FETÖ ile ilgili olan ve ismi tutuklanan İstanbul eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın hazırlattığı "Yıpratılacak gazeteciler listesi"nde yeralan Zengin, terör saldırıları ile ilgili de önemli haberler yazmıştı..

Şimdi SABAH gazetesinin haber katlarında herkes bu iki muhabirin hangi yönetici ya da yöneticilerin kurbanı olduğu konusunda yorumlar yapıyor. Şu kadarını söylemekle yetinelim... Serhat Albayrak’ın yakından ilgilenmesi gereken iddialar bunlar... Çünkü o iddialar gerçekse FETÖ’nün derin isim ya da isimleri halen SABAH gibi  FETÖ’ye karşı ülkenin bekasını savunan bir misyon Gazetesi’nde çalışıyor demektir.
Hatta gerçek bir kripto FETÖ'cü SABAH'ta halen yöneticilik yapıyor bile olabilir... Konu hassas ve önemli...

Bizden uyarması!...

RADAR OPERATÖRÜ

İşte iki muhabirin yaptığı FETÖ haberlerinden bazıları: