Gündem
23 Eki 2014 14:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:51

Sabah aynı manşeti atınca Zaman'ın diline düştü!

Sabah gazetesinin bundan yaklaşık 1, 5 ay önce kullandığı manşeti bugün yeniden gazetesinin ilk sayfasına taşıması, Zaman gazetesinin diline düştü.

"17 ve 25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının gizli tanığı İ.K.'nın verdiği tutarsız ifadeler, yandaş Sabah'ta bir kez daha manşet oldu. 3 Eylül 2014'te Nazif Karaman imzalı 'Hükümeti yık emri Gülen'den geldi' başlığı ile manşet yapılan metin, 23 Ekim'de (bugün) tekrar ısıtılıp, haber diye basıldı." diyen Zaman, iki manşet arasındaki tek farkın, muhabirin imzasının değişik olmasını gösterdi.

İşte Zaman gazetesinde, Sabah'ın aynı manşeti ile dalgasını geçen o haber: 

İki manşet arasındaki tek fark ise muhabir imzasının farklı olması. 'Pensilvanya hükümeti 'yık' dedi' başlığıyla manşet yapılan sözde itirafların bu kez Mehmet Ali Berber tarafından kaleme alınması tuhaf bir durum ortaya çıkardı. Bu garip iki haber, muhabir Mehmet Ali Berber'in, arkadaşı Nazif Karaman'ın haberini noktasına virgülüne kadar alıp kullanırken izin alıp almadığını akla getirdi.

TARİHE NOT DÜŞMEK İÇİN BİR KEZ DAHA YALANLARA CEVAPLAR
Yandaş Sabah gazetesinin manşetinde çıkan bu haber de 3 Eylül'deki gibi çelişkilerle dolu. Haberin başlığında "Gülen'e kırmızı bülten yolunu açacak şok itiraflar" diyor. Gerçekte ise birkaç polisin değil tek bir polis memurunun ifadesine yer veriyor. O polis memurunun ise 17 ve 25 Aralık operasyonlarını bizzat yöneten Yakub Saygılı'nın deşifre ettiği gizli tanık İ.K. olduğu öğrenildi.

Yandaş Sabah gazetesi, farkında olmadan TÜBİTAK'ın Erdoğan'la ilgili tapelere ilişkin verdiği 'hece hece montaj' raporunu da çürütüyor. Büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sırasında Konya'da bulunan Erdoğan, oğluna, 'kardeşini gönderiyorum' diyordu. Ve kardeş Sümeyye Erdoğan o gün THY'nin TK2123 sefer sayılı uçağı ile İstanbul'a gönderilmişti! Sıfırlanamayan (30 Milyon Euro) parayla villa alınmasına karar verilmişti ve villalar da alınmıştı! Buna dair belgeler Taraf'ta deşifre edildi. Sabah'ın haberi de tapelerin gerçekliğini, TÜBİTAK'ın raporunun yalan olduğunu teyit etmiş oldu.