Gündem
16 Oca 2018 08:36 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:56

Sabah, Atv ve A Haber hakkında suç duyurusu!

Cağaloğlu Anadolu Lisesi velileri, Sabah, Atv ve A Haber hakkında suç duyurusunda bulundu

Cağaloğlu Anadolu Lisesi velileri kendilerini hedef gösterdiği iddiasıyla Sabah, atv ve a Haber hakkında suç duyurusunda bulundular.

Türkiye’nin en köklü okullarından olan ve AK Parti’nin proje okula çevirdiği Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde müdürün “Buranın Allah’ı benim” sözlerinin ardından velilerin şikayeti üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma devam ederken şikayetçi olan veliler hakkında Sabah, atv ve a Haber tarafından hedef gösterildiği iddia edildi.

Sabah Gazetesi “Müdür sucuk partisi yapıyor” diyerek saldırdılar! Bakın gerçek ne çıktı?” başlıklı haberinde velilerin okul müdürüne karşı yürüttüğü mücadeleyi provakasyon ve iftira kampanyası olduğunu iddia edip velileri hedef göstermişti.



Bunun üzerine dün (15 Ocak) Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde buluşan veliler kendilerini hedef gösteren yayınlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Açıklamaya Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi temsilcileri, Veli Der Başkanı İlknur Kaya ve çok sayıda veli katıldı.

'Bizi hedef gösteren basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacağız'

Adliye önünde Sendika.Org’a konuşan veli Melek Görk, Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde bir sene Okul Aile Birliği başkanlığı yaptığını belirterek bu süreç boyunca yaşananları şöyle anlattı:

"Bu bir yıl boyunca biz sürekli okul idaremizle ilgili sıkıntılar yaşadık. Ve bu sıkıntları devletin değişik kurumlarında dile getirdiğimizde okul idaremizin tek savunması “Bunlar politik görüşleri çok marjinal insanlar. Bu yüzden sorun yaratıyorlar okulunuzda” oldu. Bu defa geçtiğimiz hafta çok başka bir örnek yaşandı. Bizim öğrencilerimize okul müdürü “haysiyetsizler, şerefsizler, soytarılar” diye hakaret etti. Ama bu hakaretleri yaptığı sırada aslında okulda kendisiyle ilgili öğrencileri ve velileri ayrıştırmak sebebiyle sürdürülmekte olan bir soruşturma mevcuttu. İki tane bakanlık müfettişi görev yapıyordu okulda. Müdür çocuklara ‘Bir kıçı kırık soruşturmaya mı güveniyorsunuz, ben bundan mı korkacağım?’ demiş. Bunların üzerine Çağlayan’a gelerek okul müdürü ‘görevi kötüye kullanmak’tan dolayı suç duyurusunda bulunduk. Bu durum ulusal basında da yer aldı ve çok ses getirdi. Sabah, ATV ve A Haber de benim de içinde bulunduğum bir veli grubunun isimlerimiz açıkça zikredilerek değişik terör örgütleri ile birlikte anarak hedef gösterdi. Kötü idereciliğin üstünü bu kez basın yolu kapatmaya çalıştılar. O nedenle de bunu dillendiren basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunmak için buradayız."

Veliler suç duyurusu öncesinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı veliler adına Melek Görk okudu. Görk açıklamada, okul müdürü Necati Yener’in, Okul Aile Birliği seçimlerine müdahale ettiğini ve yalnızca kendi istediği veliler ile çalışmak istediğini söylediğini aktardı.

Görk sözlerine şöyle devam etti:

"Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde öğrenciler ve veliler arasında ayrıştırma var, öğrenci ve velilerin tehdit edildiği gerçeği var. Hiçbir proje okulda görülmeyen bu uygulamaları dile getiren, devletimizden yardım isteyen,  yargıya başvurup suç duyurusunda bulunan biz anne ve babaları terörist olarak suçlamak aczin ve hesap verememenin ifadesidir. Bu sebeple hakkımızda bu haberi yapan, söz hakkı bile tanımadan bazı arkadaşlarımızı açıkça isimleri ile hedef gösteren Sabah, ATV ve  A Haber’i kınıyoruz. Ve bugün bu yayın organları hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz”



Cağaloğlu Anadolu Lisesi mezunları: Bu tavır okulumuzun köklü geleneği ile bağdaşmıyor

Velilerin İstanbul Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunduğu saatlerde Cağaloğlu Anadolu Lisesi mezunları da okul önündeydi. Mezunlar adına yapılan açıklamada, “Mezunlar olarak okulumuzda olanları kaygı ile takip ediyoruz. Şunu belirtmek isteriz ki Cağaloğlu Anadolu Lisesi’ndeki bir idarecinin, öğrencilerin eğitimine destek olması gerekirken hakaret ettiği ve öğrencilerini tehdit ettiği haberini birincil kaynaklardan aldık. Bu tavır eğitimcilik ve Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin köklü geleneği ile bağdaşmamaktadır ve kabul edilemez. Biz mezunlar olarak, okulda bu tarz muamelelere maruz kaldığını söyleyen öğrenci arkadaşlarımızın yanındayız” denildi. (Sendika.Org)