Kültür Sanat
30 Ağu 2016 19:41 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:33

Rüzgar ve uçurtma sörfü sporcularından Türk bayraklı gösteri

- Rüzgar ve uçurtma sörfü yapan yerli ve yabancı sporcular, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Gökova Körfezi'ndeki Akçapınar sahilinde Türk bayraklarıyla gösteri yaptı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ula ilçesinde, rüzgar ve uçurtma sörfü yapan yerli ve yabancı turistlerin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk bayraklarıyla yaptıkları gösteri ilgiyle izlendi.

Zafer Bayramı dolayısıyla yerli ve yabancı 30 sporcu, Gökova Körfezi'nde sörf yaptıkları uçurtmalarına Türk bayrağı bağladı.

Sporcuların uçurtmalarına bağladıkları Türk bayrağını rüzgarla havalandırarak dalgalandırması, yerli ve yabancı tatilciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Bölgedeki sporcuların yaptıkları akrobasi hareketleri de ilgiyle izlendi.

Uçurtma Sörfü eğitmeni Ramazan Taş, yaptığı açıklamada, Akçapınar sahilinin, yılın her ayı uygun rüzgar alan önemli bir bölge olduğunu söyledi. Zafer Bayramı dolayısıyla yerli ve yabancı sporcularla etkinlik düzenlediklerini belirten Taş, "Bu yıl 30 Ağustos'ta şehitlerimiz için denizde Türk bayraklarıyla etkinlik düzenledik." dedi.

Sörf eğitmeni Aziz Atay ise Büyük Zafer’in 94. yılını, bölgedeki yerli ve yabancı sporcularla Türk bayraklarını dalgalandırarak kutladıklarını ifade etti.

Sörf eğitmeni Can Berk Ergün ise “Akçapınar sahilinde çok güzel bir görsel şölen oldu. Sahilde bulunan çok sayıda yabancı sporcu da bizleri ilgiyle izleyerek, beğenilerini dile getirdiler.” diye konuştu.