Gündem
01 Ara 2015 11:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

Rusya- Türkiye uçak krizi dizileri de vurdu!

Rusya’da Türkiye’ye yönelik çok farklı “yaptırım teklifleri” gündeme gelmeye devam ediyor.

Turkrus.com sitesinin haberine göre, Moskova Şehir Duması (Meclis) milletvekillerinden Yevgeni Gerasimov, Rusya TV kanallarında Türk dizilerinin yasaklanmasını istedi. Bu teklife Komsomolskaya Pravda’daki bir köşe yazısında alaycı yanıt geldi: Rus milletvekili, “Ben iyi bir Türk dizisi bilmiyorum. Hepsi kaldırılsa TV’lerimizde durum daha iyi olur” dedi.

Moskova Duması’ndaki kadın milletvekillerinden Yelena Batışeva da öneriyi destekledi ve son zamanlarda Rusya’da popüler olan “Muhteşem Yüzyıl” dizisini kast ederek “Müslüman erkeklerin ne kadar harika olduğunu, haremde yaşamanın ne güzel olduğunu gösteren dizileri satın alıp göstermesinler” dedi.

Bu girişim üzerine, Rusya’nın tirajı 1 milyona yaklaşan en büyük gazetelerinden Komsomolskaya Pravda’nın köşe yazarlarından Aleksandr Kots bir eleştiri yazısı kaleme aldı. Yazar, “Türklere tabii ki cevap vermek lazım. Sert ve uzlaşmasız. Ama bunu saçmalık boyutuna götürmeden. O zaman haydi Tarkan’ı da yasaklayalım, ‘Törkiş kahve’yi de. Hatta İngilizcede hindi Turkey olduğu için isterseniz hindiyi de Rusya’da yasaklayalım!” ifadelerini kullandı. (OdaTV)