Televizyon
19 Tem 2014 17:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:28

Rus spikerin Gazze tepkisi paylaşım rekoru kırıyor!

İsrail'in Gazze'de uyguladığı zulmü sert bir dille eleştiren Russia Today'in ünlü spikeri Abby Martin, katliama sessiz kalan dünyaya insanlık dersi verdi.

İsrail Gazze'ye karadan girdiği önceki akşamdan beri 30 Filistinliyi daha öldürdü. Ölü sayısı 274'e yükseldi. İsrail hükümeti kara harekatını genişletme tehdidi savurdu. Gazze'deki bilanço ağırlaşırken, Rus kanalı Russia Today'in ünlü spikeri Abby Martin'in katliama sessiz kalanlara yönelik sözleri büyük yankı uyandırdı.

GAZZE'DE BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

İsrail askerlerinin Hamas savaşçılarının kullandığı tünelleri de hedef aldığı aktarılırken, İsrail 18 bin yedek askeri daha göreve çağırdı. İsrail ordusundaki asker sayısı 65 bine yükselirken, Netanyahu hükümeti Gazze'ye kara harekatının genişleyebileceğinin sinyallerini verdi. Netanyahu, harekatın 'zaman odaklı değil, hedef odaklı' olduğunu açıkladı.

RUS SPİKERDEN İNSANLIK DERSİ

Dünya İsrail'in zulmü karşısında sessizliğe bürünürken en haysiyetli çıkışlar biri Rus kanalı Russia Today'in ünlü spikeri Abby Martin'den geldi. İsrail'in Gazze üzerinde süren hava saldırılarına tepki gösteren Martin, Amerikan medyasının tutumunu eleştirerek medyaya insanlık dersi verdi.

"K.ÇIMIN KENARINA AÇIKLASINLAR"

Gazze'de öldürülen çocuklara vurgu yapan Martin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hamas'a ait binaların vurulduğu iddialarına k.çımla gülerim. Zaten Hamas seçimlerde en çok oy alan partidir, örgüt değil. Bu da her türlü sosyal hizmet binasını onların yaptığı anlamına geliyor. Ee burda ABD hükümetinin İsrail kendini savunuyor iddiasına ne demeli? Hem de Gazze'yi ölüm kuşatmışken. Ve Hamas'ın fırlattığı füzeler hiçbir İsrailliye zarar vermemişken. Benim gördüğüm Filistinli dostlarımın her saldırıda bir yakınını kaybettiğidir. Keyfi bir şekilde siviller öldürülüyor ve buna da birileri sorumlu davranış diyor. Sorumluluğu katletmekle açıklıyorlar. K.çımın kenarına açıklasınlar."