Gündem
30 Kas 2015 16:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

Rus şarkıcıdan Türk-Rus ilişkilerine destek çağrısı

Türkiye-Rusya arasındaki gerginliğe son vermek için çağrıda bulunan Rus şarkıcı, yanaklarına Türk-Rus bayrağı çizdi.

Rus şarkıcı Zvezda, son günlerde Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gerginliğin bitmesi için yanaklarına Türk ve Rus bayrağı çizdi.

BARIŞ ÇAĞRISINDA BULUNDU

Elinde taşıdığı Türkçe ve Rusça barışa çağrı yapan pankart ile çekildiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşan Zvezda, şunları söyledi:

“Arkadaşlar! Uzun yıllardır süren Türk-Rus ilişkisi bu aralar kriz döneminde. İlk sırada iki devletin arkadaş, aile ve çocuk olmak üzere birbiriyle bağı olan barışsever insanları sıkıntı çekiyor. Hepimiz barış ve huzur istiyoruz. Bu zor zamanda bilmeliyiz ki biz yalnız değiliz, sayımız fazla! Bu olay hepimizi etkiliyor, ama barışa ve kardeşliğe çağırarak birbirimize olan desteği hissetmemize ve birleşmemize yardımcı oluruz. Sayımız fazla ve BARIŞ’tan yanayız! Haydi, birbirimizi destekleyelim! Sevgi ve arkadaşlık politikanın dışındadır!!!



ŞARKICI TÜRK MÜZİĞİNE İLGİLİ

Aynı mesajı Rusça olarak da paylaşan Rus şarkıcının, ilk defa görüp sesinden etkilendiği darbuka sayesinde Türk müziğine ilgi duyup ve sonrasında Türkçe öğrenerek Türkiye’de albüm çıkardığı da öğrenildi.