Magazin
23 Kas 2017 09:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:17

RUE 1387, Pop-up store ile Kemer Country’de

İzmir’in konsept mağazacılık anlayışı ile fark yaratan RUE 1387, 23 Kasım’dan itibaren 5 Aralık’a kadar Kemer Country Orman Evi’nde.

İzmir’de Alaçatı ve Alsancak’taki mağazalarında konsept mağazacılık anlayışı ile fark yaratan “RUE 1387”, yurtdışından özel olarak toplanmış, çoğunluğu tek, mağazada bir eşi daha bulunmayan, vintage ile moderni birarada sunulduğu mobilya ve objelerin yanı sıra Christmas ruhunu yansıtan el yapımı özel ürün ve hediyeliklerle 23 Kasım’dan itibaren 5 Aralık’a kadar Kemer Country Orman Evi’nde.

“RUE 1387”  Pop - Up  Store‘un açılışı nedeniyle 23 Kasım Perşembe günü Kemer Country Orman Evi’nde  Funda Arkas’ın evsahipliğinde Flapper Swing grubunun canlı performansı ile renk katacağı Christmas Party’de tüm bu özel parçalar davetlilerle buluşacak.

Hepsinin ayrı hikayesi ve karateri var

Kemer Country’de açılan RUE 1387 Pop-Up Store’da, İngiltere, Belçika, İspanya, Amerika, Fas, İtalya gibi pek çok ülkeden tek tek toplanmış, özel vintage ürünlerin yanında yine Londra, Paris ve New York’da sergilenmiş ödüllü fotoğrafçıların fotoğrafları, tablolar ve resimler, tasarım ödüllü ürünler de meraklılarıyla buluşacak.



FD Architecture ve RUE 1387’nin sahibi Funda Arkas, mağazada bulunan ürünlerin çoğunun bir hikayesi olduğunun altını çizerek; “Özellikle Londra’dan getirdiğimiz ürünler benim için çok kıymetli çünkü 1. ve 2. Dünya Savaşı dönemlerinde askerlerin eşyalarını muhafaza ettikleri bavullar var. Bunlar antika değil ama dönemi itibariyle çok eski ve hikayesi olan ürünler. Orijinalliklerini bozmadan iyileştirerek orta sehpa gibi dekorasyon ürünlerine dönüştürdük ve maalesef devamları yok. Bunun yanında Pop-Up Store’da çok kıymetli Marakeş, İran halılarının yanımda tasarım ödülü almış olan speaker’lar, pickup’lar, RUE1387 ve FD Architecture olarak özel olarak üretimimiz berjerler, puflar da bulunuyor.  Biz Kemer’e, Kemer de bize hitap ediyor. Burada yaşayan çok fazla müşterimiz var. Bir çok evin giydirmesini ve dekorasyonunu yaptık. Onların talepleriyle kısa dönem için Pop-Up Store’u açtık. Tabii ki yılbaşı dönemine uygun el yapımı yılbaşı süsleri, hazır süslenmiş çam ağaçları ve dekorasyon malzemeleri de bulunuyor” dedi.

15 gün boyunca saat 10:00 – 21:00 saatleri arasında  hizmet verecek olan Pop-Up Store’un en önemli özelliği yurtdışında herkesin almak istediği ancak çok uzun prosedürler nedeniyle getiremediği vintage ürünleri Türkiye’ye getirerek  meraklılarıyla buluşturması.

Arkas, FD Architecture ile başlayıp RUE 1387 ile konsept mağazacılığa da adım atmasının öyküsünü şöyle anlatıyor; “Biz aslında FD Architecture olarak mimarlık şirketiyiz. Proje bazlı çalışıyoruz. Bir evi sıfırdan alıyor, giydiriyor, kısaca evlerin komple dekorasyonunu yapıyoruz. Kendi projelerimizde kullanmak üzere topladığımız ürünleri yoğun talep alınca      RUE 1387 adıyla açtığımız  mağazamızda sergilemeye ve satmaya başladık. Böylece  FD Architecture’ın  giydirdiği ve tasarımını yaptığı evlerde kullanılan malzeme RUE 1387’de satılmaya başladı.  Kemer Country’de yaşayan ve İstanbullu müşterilerimizin  çoğu bizim Alaçatı- Hacımemiş’teki mağazamızın havasını bilir, bu mağazaya geldiklerinde de aynı duyguyu yakalayacaklardır” dedi.