Gündem
12 Eki 2015 17:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

RTÜK'ün toplantısı ertelendi!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu AKP ve MHP'li üyeler gelmeyince toplanamadı...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Digiturk'un 7 televizyon kanalını platformdan çıkarmasını görüşmek üzere yapacağı olağanüstü toplantı, gerekli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. MHP'li üye Esat Çıplak'ın şehir dışında olduğu için gelemediği toplantıya, AKP'li üyeler de katılmadı. Toplantıda ele alınacak konu, 14 Ekim'de görüşülecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Digiturk'un 7 televizyon kanalını platformdan çıkarmasını görüşmek üzere yapacağı olağanüstü toplantı, gerekli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. MHP'li üye Esat Çıplak'ın şehir dışında olduğu için gelemediği toplantıya AKP'li üyeler de katılmadı. Toplantıda ele alınacak konunun 14 Ekim'de görüşülecek.

Digiturk'un 7 televizyon kanalını platformdan çıkarması üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri, harekete geçmişti. Digiturk'un karartma işlemlerini görüşmek için talepte bulunan üyeler Süleyman Demirkan, İsmet Demirdöğen ve Ersin Öngel'in isteği kabul edildi. Başkan vekili Arif Fırtına Kurulu olağanüstü toplanmaya çağırdı. Ancak yeterli sayı olan 5 kişilik üyeye ulaşılamadığı için dün toplantı gerçekleşmedi. MHP'li üye Esat Çıplak'ın şehir dışında olduğu için görüşmeye katılamadığı öğrenildi. AKP üyeler Doç. Dr. Hamit Ersoy, Nurullah Öztürk, Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ve Taha Yücel olağanüstü gündem Digiturk olduğu için toplantıya gelmedi. Digiturk'un kararını görüşmek üzere salonda sadece Süleyman Demirkan, İsmet Demirdöğen, Ersin Öngel ve Arif Fırtına yer aldı.

Digiturk'e uygulanacak yaptırımlar ise kurulun 14 Ekim'deki rutin toplantısında ele alınacak.