Gündem
27 Ağu 2015 15:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

RTÜK'ten Saray TV'ye kötü haber!

Muhalefetin çoğunluğu ele geçirdiği RTÜK'ün Erdoğan'n Saray TV projesine olumsuz oy vereceği TRT'nin bu duruma çözüm aradığı iddia edildi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yayın yapmak üzere hayata geçirilmesi planlanan Saray TV’ye RTÜK’ten veto geldi. RTÜK’teki çoğunluğu ele geçiren muhalefet üyeleri, bu konudaki bir girişime olumsuz oy verecek.

TRT’nin frekans tahsisiyle kurulması planlanan Saray TV’ye RTÜK’ün CHP, MHP ve HDP’li üyeleri karşı çıktılar. Bu endişeyi taşıyan Saray’ın da, TRT aracılığıyla yapacağı “hülle” formüllerle RTÜK engelini aşmayı planladığı belirtiliyor.

HÜLLE FORMÜL

Buna göre TRT, sahip olduğu frekanslar üzerinden kamu kurumlarına yayın olanağı tanıyabiliyor. Saray’a da bu yöntemle yayın izni verilecek. TRT’nin “Bu konuda RTÜK’ten izin almak zorunda değiliz” diyerek engeli aşmaya çalışacağı belirtiliyor. Ancak, RTÜK’te çoğunluğu elinde tutan muhalefet üyelerinin duruma müdahale edebilecekleri de belirtildi.

‘’SARAY TV’LER ZATEN VAR’’

RTÜK’ün CHP’li üyesi Ali Öztunç SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada ‘’Saray TV’ye gerek yok. Yandaşların hepsi zaten Saray TV… Bu TV kanalı mutlaka bizim önümüze gelecektir. Bu konuda çok hassasız ve asla geçit vermeyeceğiz. Bu konuda kararlıyız” dedi.


HDP’li Üye Ersin Öngel de, “TRT başta olmak üzere, ülkenin hemen hemen bütün kanalları AKP’nin, Cumhurbaşkanı Sarayı’nın hizmetinde. Canlı yayınlarla bu propagandayı zaten yapıyor. Partiler arasında fırsat eşitsizliğini yaratacak şekilde tek yanlı yayın yapıyorlar. Saray TV önümüze gelirse gereken cevabı veririz” diye konuştu.