Televizyon
03 Mayıs 2015 11:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:31

RTÜK onay verdi! İsmailağa TV geliyor!

RTÜK, İsmailağa cemaatinin televizyonuna onay verdi.

İsmailağa cemaatinin artık bir televizyonu olacak. RTÜK’e yapılan başvuruda, kuruluş unvanı İsmailağa Medya Anonim Şirketi, logosu ise İsmailağa TV olacağı belirtildi.

Şirket sermayesinin tamamının ödendiğine dair belgeler de RTÜK’e sunuldu. Şirketin Nisan 2015’e göre 275.000,00 TL sermaye, şirket özvarlığının olduğu belirtildi.

Kurul, yapılan başvuruyu değerlendirerek TV kurulmasına izin verdi. RTÜK’e yapılan sunumda, İsmailağa Medya A.Ş unvanlı ve İsmailağa TV logolu kuruluşun, televizyon yayın ve hizmetlerini uydu ortamından yapmak amacıyla genel yayın türünde uydu televizyon yayın lisansı almak istediği belirtildi.

Kurul’un CHP’li üyeleri Süleyman Demirkan ve Ali Öztunç, “Hukuk müşavirliğinin görüşü alınmadığı cemaat isminin logoda kullanılmasının sakınca oluşturup oluşturmadığının RTÜK tarafından tespit edilmediği" gerekçesiyle TV’nin kuruluşu konusunda karşı oy kullandı. AKP’li üyeler, MHP ve HDP’li üye ise destek verdi.

Yapılan görüşme sonucunda başvuru dosyası üzerinde yapılan inceleme sonucunda yönetmelik hükümlerine göre gerekli bilgi ve belgeleri ibraz eden söz konusu kuruluşa uydu yayın lisansının verilmesinin uygun olacağı bildirildi.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de İsmailağa cemaatinin önde gelen isimleri arasında yer alıyor.