Gündem
23 Ağu 2017 12:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:04

Kaybolan gazetecinin cesedi parçalar halinde bulundu!

Polis, kafası, kolları ve bacakları kesilmiş halde bulunan cesedin gazeteci Kim Wall'a ait olduğunu resmen açıkladı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bir bisikletçinin su kenarında rastladığı cesedin kimliği kesinleşti. Polis, kafası, kolları ve bacakları kesilmiş halde bulunan cesedin kayıp İsveçli gazeteci Kim Wall'a ait olduğunu açıkladı.



Kim Wall, en son 10 Ağustos'ta haber yapmak üzere buluştuğu Danimarkalı mucit Peter Madsen'in denizaltısında görülmüştü.



O gece batan denizaltının tasarımcısı Madsen, kasıtsız cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı.

Madsen, Pazartesi günü çıkarıldığı mahkemede Kim Wall'un kaza sonucu öldüğünü ve cesedi denize gömdüğünü söylemişti. Polis, denizaltının da kasıtlı batırıldığını düşünüyor.

Olayın nasıl gerçekleştiği ise gizemini koruyor.



30 yaşındaki gazeteci Wall, bazı uluslararası basın kuruluşları için çalışıyordu. UC3 Nautilus denizaltısına ziyaretinden dönmeyince 10 Ağustos gecesi erkek arkadaşı, Wall hakkında polise kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Wall, Madsen'in geliştirdiği ve bir zamanlar dünyanın en büyük sivil denizaltısı olan 40 tonluk denizaltının hikâyesini araştırıyordu.



Madsen polise verdiği ilk ifadede, 10 Ağustos gecesi Wall'u hava karardıktan sonra karaya bıraktığını belirtmişti. Ancak polis Madsen'in daha sonra verdiği ifadeyi değiştirdiğini söyledi.