Reklam PR
15 Nis 2014 08:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Ronaldo reklamına sansür!

Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo'nun iç giyim koleksiyonun reklamlarına Türkiye'de bir çok belediye tarafından izin verilmedi.

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun kendi adını taşıyan iç giyim ürünlerinin reklamına Türkiye ’de belediyelerden izin çıkmadı. Ronaldo’nun iç giyim ürünlerinin dünya üretimini ve yurtiçi satışını gerçekleştiren Selga Tekstil, billboard ve reklam panolarını kullanmak isteyince birçok belediye “Fotoğraflar müstehcen” diye onay vermedi.
Cristiano Ronaldo’nun, Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Selga Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Uğurlu, “Ronaldo’nun iç giyim fotoğraflarını Türkiye’de kullanmak için lisansa sahibiz. Birçok reklamda da kullanabiliyoruz. Billboard ve reklam panolarında da yer almak istedik. Türkiye’deki bazı belediyeler buna izin vermiyor. Reklamı çok açık bulduklarını belirtiyorlar. Ancak, Türkiye’de de milyonlarca hayranı bulunan Ronaldo’nun iç giyim ürünlerine ilgi çok fazla” diye konuştu.

Yüzde 65’ini üretiyor

Ronaldo’nun tüm dünyada satılan iç giyim ürünlerinin yüzde 65’ini Zonguldak’ta bulunan fabrikada ürettiklerini anlatan Aykut Uğurlu, şu bilgileri verdi: “Ronaldo’nun iç giyim ürünleri Avrupa başta olmak üzere 27 ülkede satışa çıktı. En çok İspanya’da satılan bu ürünler kısa sürede 4 milyon adetlik satış rakamına ulaştı. Türkiye’de 46 noktada satışı bulunan iç giyim ürünleri için yeni mağazalardan talep var. Ronaldo’nun ürünlerine Asya ülkelerinden de çok ciddi talep var.”
Türkiye’de son yıllarda erkek iç giyim ürünlerine büyük ilgi olduğunu söyleyen Aykut Uğurlu, “Yeni markalar ve ürünlerle erkek iç giyim pazarı da hızla büyüyor. İç giyim pazarının cirosunun 2014’te yüzde 4.5 büyümesi bekleniyor. Biz de bu alandaki üretimimizi arttırmak için yeni yatırımlar planlıyoruz. Üretim tesislerimizin kapasitesini arttırmak için harekete geçtik. Hem ihracat hem iç tüketim” diye konuştu.