CineRadar
08 Oca 2016 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

Rocky efsanesini Apollo'nun oğlu devam ettiriyor!

Ocak ayının 2. vizyon haftasında alışık olmadığımız bir durumla karşılaşıyoruz; bu hafta hiçbir yerli yapım gösterime çıkmıyor!

Açıkçası buna şaşırdım çünkü vizyon bu kadar hareketliyken ve yerli yapımlar salon kapmak için kıyasıya savaşırken Ocak ayının 2. haftasının es geçilmesi ilginç… Aslında bu biraz da çok kopya ile gösterime girmek isteyen filmlerin salon bulamama durumundan kaynaklanıyor.  Neyse ki karşımıza oldukça güçlü yapımlar çıkıyor ve bu duruma karalar bağlayacak değiliz.

Örneğin Creed, bir yan bölüm olarak çekilmesine rağmen Sly’ın filmdeki varlığı o kadar güçlü ki Creed kendi kendine Rocky’nin devam hikayesine dönüşüyor. Rocky Balboa bu kez en büyük rakibi ve sıkı dostu olan Apollo’nun oğlu Adonis’i eğitiyor, kendi kariyeri ise ilk Rocky filminde Mickey’in üstlendiği türden bir akıl hocası ve çalıştırıcıya evriliyor. Creed Rocky’nin mirasını asil bir şekilde taşıyan sıkı bir boks filmi, sinemaseverler kaçırmasın!

Qentin Tarantino ise merakla beklenen The Hateful Eight adlı filmiyle yeniden western diyor. Aslına bakarsanız, son 1 yılda izlediğimiz filmlerden de yola çıkarak western türünün oldukça diri örneklerle bir tür Rönesans yaşadığını söyleyebiliriz. Tür meraklıları uzun süresine ve kanlı finaline rağmen The Hateful Eight’i sevecektir.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Creed: Efsanenin Doğuşu

Ryan Caagler’in yönettiği ve Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson ile Phylicia Rashad’ın oynadığı Creed: Efsanenin Doğuşu (Creed), 08 Ocak 2016’da Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Adonis Johnson, henüz dünyaya gelmeden önce ölen Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu olan ünlü babasını hiç tanımamıştır. Yine de, kanında boks olduğuna hiç şüphe yoktur. Bu yüzden, Apollo Creed’in yeni ama sağlam bir boksör olan Rocky Balboa ile efsanevi maçını yaptığı yere, Philadelphia’ya gider. Adonis, Philadelphia’ya vardığında, Rocky Balboa’yı bulur ve kendisinden antrenörü olmasını ister.

The Hateful Eight

Quentin Tarantinoi’nun yönettiği ve Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh ile Walton Goggins’in oynadığı The Hateful Eight, 08 Ocak 2016’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kış soğuğu yaşayan Wyoming’den geçen posta arabasında cellat Ruth ve yakaladığı kaçak Domergue vardır. Yolda Warren ve Mannix’le tanışırlar. Tipide yollarını kaybeden Ruth, Domergue, Warren ve Mannix, konaklama yeri olan Minnie’s’e sığınır. Onları dört yabancı, Bob, Mobray, Gage ve Smithers karşılar. Fırtına, konaklama yerini etkisi altına alırken, sekiz gezgin, Red Rock’a varamayacaklardır.

Büyük Açık

Adam McKay’in yönettiği ve Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt, Rudy Eisenzopf ile Casey Groves’in oynadığı Büyük Açık (The Big Short), 08 Ocak 2016’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sektör dışından dört kişi ülkedeki büyük bankaların, medyanın ve hükümetin görmekten kaçındığı şeyi, ekonominin küresel çöküşünü gördüğünde akıllarına farklı bir fikir gelmişti: Büyük Açık. Cesur yatırımları, onları her şeyi ve herkesi etraflıca sorgulamalarının gerektiği modern bankacılığın karanlık, hassas noktasına kadar götürmüştü. Film, Michael Lewis’in çok satan kitabına ve gerçek bir hikâyeye dayanıyor.

Amman Hocam 1

Pierre François Martin Laval’ın yönettiği ve Christian Clavier, Isabelle Nanty, Kev Adams ile François Morel’in oynadığı Amman Hocam 1 (Les Profs), 08 Ocak 2016’da Özen Film dağıtımıyla Özen Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Üniversite yerleştirme sınavlarında tutturduğu % 12 başarı oranı ile bir kenar mahalle lisesi değerlendirme sonucu o yılın en kötü okulu seçilmiştir. En iyi öğretmenlerin bile başarısız olduğu bu okulda kurumu kurtarmak için kolları sıvayan yetkililer yaratıcı bir fikir ortaya atarlar: En Kötü Öğrenciler vs. En Kötü Öğretmenler. Bu benzersiz stil velileri pek memnun etmese de öğrencilerin ilgisini çeker.

Joy

David O. Russell’in yönettiği ve Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Edgar Ramirez ile Virginia Madsen’in oynadığı Joy, 08 Ocak 2016’da The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Joy, dört jenerasyondur yükselişe geçen bir ailenin kızı olan Joy’un kişisel rotasını anlatan bir hikâye. Film duygusal yoğunluğun ve insan komedisinin, gerçek bir aile ve şirket patronunun, affı olmayan ticari dünya ile karşılaşmasını konu alıyor. Aile içinde ve dışında, dostların düşman, düşmanların dost olduğu bir dünyada , Joy’un iç dünyası ve hayal gücü onu karşılaştığı bu fırtınalardan sıyırıyor.

Sevimli Tilki

Ge Shuiying’in yönettiği ve Ashley Bril, Anthony Lawson, Shannon Settlemyre ile Matthew Warzel’in seslendirdiği animasyon film Sevimli Tilki (Agent F.O.X.), 08 Ocak 2016’da MC Film dağıtımıyla Horizon International tarafından vizyona çıkarılıyor.



Ge Shuiying'in yönetmen koltuğunda oturduğu Sevimli Tilki'nin seslendirme kadrosunda Ashley Bril, Anthony Lawson, Shannon Settlemyre, Matthew Warzel gibi isimler var. Kanada yapımı filmde Ajan F.O.X.'un Havuç Şehri'nde başından geçenlere şahit olacağız.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Sadibey.com sitesinden, üstat Sadi Çilingir'in izniyle alınmaktadır.