Medya
24 Mayıs 2018 08:58 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:13

Rıza Kocaoğlu'na tepki yağmıştı! 'Çukur izleyicileri protesto dinlemedi!'

Sosyal medyada başlatılan kampanya, ekranda karşılık bulmadı.

Geçtiğimiz cumartesi günü Göztepe ile oynanan maçın ardından Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etmişti.

Maç sonunda Galatasaray Başkanı Mehmet Cengiz'in basın mensuplarıyla yaptığı röportajı trolleyen Rıza Kocaoğlu, tepkilerin hedefi olmuştu. Bir grup taraftar da sosyal medyada Çukur dizisini protesto etme kararı almıştı.

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu ise bugünkü köşesinde, reytingleri ele alırken, diziyle ilgili bir ayrıntıya dikkat çekti.

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu'nun yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

‘Çukur’ izleyicileri protesto dinlemedi


İnsanların sosyal medyada örgütlenerek sonuç aldığı konular da var, bir işe yaramadığı ve insanların boş yere tweet attığı protestolar da...

Örneğin Rıza Kocaoğlu’nun şampiyonluk maçında, Galatasaray Kulübü Başkanı Mehmet Cengiz’i canlı yayında trollemesinden sonra sosyal medyada düzenlenen kampanya.

Bir grup Galatasaray taraftarının #ÖzürDileRızaKocaoğlu etiketiyle Twitter’da başlattığı kampanya, sonuç vermedi. Göztepe taraftarı Kocaoğlu, GS camiasından özür dilemeyince kampanya birden, ‘Bu akşam ‘Çukur’ izlemiyoruz’a dönüştü.

Twitter’daki bu hareketin ‘Çukur’ fanatiklerini etkileyip, etkilemeyeceğini merak ettim. Cimbom taraftarı, ama aynı zamanda ‘Çukur’ fanı olanlar, tercihlerini ne yönde kullanacaktı? İnsanlar, izledikleri diziyle, gönül verdikleri takım arasında bir tercihe zorlandığında tavırları ne olur?

Bunu anlamanın tek yolu, son iki haftanın reytinglerini mukayese etmekti, ben de öyle yaptım.

14 Mayıs’ta ‘Çukur’, 6.82 Total reytingiyle ‘Söz’ün ardından ikinciydi.

21 Mayıs’ta ‘Çukur’ 6.33 Total reytingiyle, ‘Söz’ün ardından yine ikinci oldu.

İnsanların ‘Bu akşam ‘Çukur’ izlemeyeceğiz’ diye tweet paylaştığı günün akşamında dizi, AB ve ABC1’de ise reyting kaybetmeyip, aksine az da olsa izleyen sayısını artırdı.

Bu da demek oluyor ki, Twitter’daki protestocuların TNS’in reyting panelinde karşılığı yok.