Gündem
12 Eki 2015 16:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Reuters muhabirine Diyarbakır'da gözaltı!

İngiliz Haber Ajansı (Reuters) muhabiri Faruk Yüce'nin Diyarbakır'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Diyarbakır’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile bazı kitle örgütlerinin birlikte düzenlediği yürüyüşü takip eden Reuters’in muhabiri ve kameramanı Faruk Yüce, gözaltına alındı. Yüce’nin gözaltına alınmaması için gazeteci arkadaşları büyük uğraş verdi ancak polis Yüce’nin cep telefonuyla görüntü çektiğini belirterek, gazeteciyi bırakmadı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 3 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve Ankara’da yaşanan olayları protesto etme amacıyla yürüyüş düzenlendi. Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bir araya gelen çok sayıda kişi, Dağkapı Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşü takip eden Reuters Muhabiri ve Kameramanı Faruk Yüce de programı takip etti.

Dağkapı Meydanı’na gelen yaklaşık 5 bin kişi, basın açıklaması yaparak, oturma eylemi düzenledi. Grubun dağılımı sırasında, grup içinde bulunan bazı kişiler Sur ilçesindeki surların yanına kurulan polis barikatına taş ve şişeler attı. Polis de tazyitli su ve biber gazıyla grubu dağıttı. Bu sırada gazetecilerin arasında bulunan Yüce de cep telefonuyla görüntü ve fotoğraf çekti. Olaylar sakinleştikten sonra gazeteciler, dana güvenli olan Dağkapı Burcu’nun yanındaki bölgeye geçti. Gazeteci Yüce, bu noktada bulunan TOMA’nın yakından fotoğrafını aldığı sırada polisler tarafından tartaklandı. Gazeteci arkadaşları Yüce’nin gözaltına alınmaması için kolundan tutarak çekti ancak çok sayıda polis Yüce’yi gazetecilerin arasından çekerek, götürdü.

Gazeteciler, Yüce’nin gazeteci olduğunu ve sadece işini yaptığını belirterek, bırakılmasını istedi. Yüce’yi gözaltına alan polis, gazetecilere “Neden cep telefonuyle çekim yapıyor?” diye sordu. Gazeteciler ise gazetecilerin elindeki her türlü cihazla çekim yapabileceklerini dile getirdi. Yüce’yi tanıyan güvenlik şubedeki polis memurları da bırakılacağını söyledi ancak Yüce bırakılmadı.