Televizyon
01 Eki 2014 11:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:47

Recep İvedik Küçük Ağa’nın bileğini yine bükemedi!

Medyaradar TV eleştirmeni Murat Tolga Şen, 30 Eylül Salı akşamının reyting sonuçlarını yorumluyor.

30 Eylül tarihinde Total'de 1. sırada Kanal D dizisi 'Küçük Ağa', 2. sırada 'Küçük Ağa Özet', 3. sırada Show TV'de yayınlanan Türk sineması 'Recep İvedik 3' yer aldı.

AB'de ise 1.'lik 'Küçük Ağa'nın, 2.'lik 'Recep İvedik 3'ün, 3.'lük ise TV8'de yayınlanan 'O Ses Türkiye'nin oldu.

Küçük Ağa dizisi Salı akşamlarının reyting ağası oldu. Totalde 8,23 reyting 21,48 share ile rakiplerine kapatılamayacak bir fark atıyor. Özeti bile 2. sırada… O yüzden Show her zaman yaptığı gibi Salı akşamları Kanal D’ye diziyle değil sinema filmiyle karşılık veriyor. Eskilerden Hababam Sınıfı, Tosun Paşa, yenilerden Recep İvedik, Yahşi Batı vs.

İşe yaramadığı da söylenemez. Artık her karesini ezberlediğimiz Recep İvedik, serinin 3. filmiyle gecenin ikincisi olmayı başarıyor. Dizilerin karşısına sinema filmi koymak aslında maliyet açısından da mantıklı ancak Türk sineması her zaman seyirciyi bu kadar oyalayan komedi – macera filmleri üretemiyor. Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz, Şafak Sezer, Tolga Çelik, Ahmet Kural-Murat Cemcir… Elimizdekiler bunlar!

Geçen sezonun en iddialı dizilerinden olan ve ATV’de yayınlanan Kaçak, reytinglerde de kaçak! Dizi Totalde 6. sırada ama asıl düşüş AB grubunda… Kaçak burada 12. sıraya kadar geriledi. Çocukluk arkadaşım olan Gürkan Uygun rolünün hakkını veriyor ancak hikayenin yayılması tamamlandı, tadında bir final yapmak yerine devam ettirdikleri için de senaryo grubu işi sündürüyor, hikaye içe doğru çöküyor, kuruyor. Bu sezon final yapacak/yapması gereken dizilerden biri daha…

O Ses Türkiye’nin izlenme grafiği yükseliyor. Dün gece AB grubunda 5,29 reyting ve 14,38 share ile 3. oldu. Mazhar Alanson ve Özkan Uğur hem şaşkın hem de bilgece pozlarla yarışmayı bir şova dönüştürüp, Athena Gökhan’ın havasını bile söndürdüler. Tabi Gökhan oldukça mütevazı bir adam, Türk pop müziğinin iki deviyle aynı jüriliği paylaştığının farkında, saygıda kusur etmiyor. Hadise’nin kendine alan açma çabaları ise biraz rahatsız edici… Her halükarda, TV8‘e transfer olan O Ses Türkiye rayına oturdu denebilir.

Pazartesi’nin tahtına oturan Star, Salı gecesinin top 10 reyting listesine sadece iki yapım sokabiliyor; Deniz Yıldızı ve ana haber bülteni… Ölü doğmuş bir proje olan Kurt Seyit ve Şura ısrarı bu kanalı Salı gecesinin en zayıf halkası durumuna düşürdü. Neyse ki hızlı bir final geliyor ama yerine ne koyup toparlayacaklar, merak konusu… Belki onlar da Show TV’nin “sinema filmi gösterme taktiğini” denemeliler.

Bir zamanların lider dizisi 80’lerin artık final zamanı gelmiş de geçmiş! Bu dizi ancak 2.66 reyting toplayarak, kendisine 17. sırada yer bulabiliyor (Total).

Show TV’nin itici bir sunucu ve daha da tuhaf jürisiyle karşımıza çıkardığı, Bu Tarz Benim ise 28. Sıraya kadar geriledi. Stil sahibi insanların uzak durması gereken, ne işe de yaradığını anlamadığım bir şov programı…

Son not reyting listesinin 50. sıradan gerisi için… Buralar çocuk programlarının istilasına uğramış durumda ve Çizgi Film Makinesi, Keloğlan Maceraları gibi TRT projeleri ilgiyle izleniyor. Çocuklar için üretilen programların sakin ama istikrarlı bir izlenme oranı var.

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com