CineRadar
17 Şub 2017 09:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:29

Recep İvedik 5 rekor peşinde!

Yılın en iddialı gişe komedisi olan Recep İvedik 5 bu hafta vizyonda ve tüm salonları işgal etti. Bu yüzden sadece 3 yeni filmin gösterime girdiği ve muhtemelen yılın en az filmli vizyon haftasına merhaba diyoruz.

Recep İvedik 5 sıkı bir açılış yaptı ama bakalım kendi 7.5 milyon izleyicilik rekorunu kırabilecek mi?

Recep istilasından kaçan seyirciye ise Oscar’ın en güçlü adaylarından biri ve çok güçlü bir dram olan Ay Işığı’nı gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. M. Night Shyamalan’ın geri dönüş filmi sayılabilecek Parçalanmış da oyunculuk performansları ve bol sürprizli hikayesiyle ilgi çeken bir yapım.
 
İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…
 
RECEP İVEDİK 5
 
Togan Gökbakar’ın yönettiği ve Şahan Gökbakar, Çağlar Salman, Orkan Varan ile Deniz Ceylan’ın oynadığı Recep İvedik 5, Çamaşırhane Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Mahalle sakinlerinden İsmet vefat edince Recep İvedik taziye ziyaretine gider. Dostunun geride bıraktığı son görevini yerine getirmek için yola çıkar. Bu yolcuğun kısa süreceğini hayal eden Recep, genç sporculardan oluşan Milli Takımı yurt dışındaki bir spor organizasyonuna götürdüğünü fark ettiğinde artık geri dönüşü olmayan bir macera başlamıştır. Spor organizasyona katılacak ekip talihsiz olay sonucu karışırken Recep kontrolü eline alır.
 
PARÇALANMIŞ (SPLIT)
 
M. Night Shyamalan’ın yönettiği ve James McAvoy, Betty Buckley, Anna Taylor Joy ile Jessica Sula’nın oynadığı Parçalanmış (Split), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Güvenilir psikiyatri uzmanı Doktor Karen Fletcher’a göre Kevin Wendell’ın 23 adet kişiliği kanıtlamış olsa da geride hâlâ yüzeye çıkmamış ve diğer herkese hükmetmek üzere ortaya çıkmaya hazır bekleyen bir kişiliği daha kalmıştır. Casey Cooke tarafından üç genç kızı kaçırmak zorunda bırakılan Kevin, zihnindeki odacıklar arasındaki duvarlar parçalanmaya başlarken içindeki kişilikler ve etrafındakiler arasında hayatta kalmak için bir savaş başlatır.
 
AY IŞIĞI (MOONLIGHT)
 
Barry Jenkins’in yönettiği ve Trevante Rhodes, Andre Holland, Janelle Monae ile Ashton Sanders’in oynadığı Ay Işığı (Moonlight), Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Film, zaman ve mekânla sınırlanamayan bir büyüme hikâyesini anlatıyor. Bu hikâyenin merkezinde Miami’de yoksul bir mahallede büyüyen Chiron adlı bir çocuğun hayatının üç farklı dönemi ve kimliğini keşfetme çabası var. The Hollywood Reporter’ın “Kimliği yüzünden dışlanmış, dünyada yalnız bırakılmış herkesin yüreğini titretecek” sözleriyle övdüğü film, eleştiri veri tabanı Metacritic’te en yüksek puanlı dördüncü film konumunda.
 
MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com
 
CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri ve fotoğraflar Sadibey.com sitesinden izinli olarak alınmaktadır.