Medya
18 Kas 2014 10:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Diyanet'e Kertenkele çıkışı!

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Diyanet'i Fethullah Gülen'e karşı sessiz kalmakla suçlarken, kurumun Kertenkele dizisiyle uğraşmasını 'rezalet' olarak niteledi.

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Fethullah Gülen'in mehdi ve mesih iddiasında olduğunu öne sürerek, "Diyanet camiası hem de tüm ilahiyat fakülteleri sessiz durumda" dedi.
Diyanet'in Kertenkele dizisiyle uğraşmasını 'rezalet' olarak niteleyen Rasim Ozan Kütahyalı, şöyle devam etti: "Diyanet bizim ATV'deki Kertenkele dizisi gibi işlerle uğraşıyor. Gerçek bir rezalet bu. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) kurumundaki bu köhnemişliği Mehmet Görmez de aşamayacaksa daha uzun süre bu tıkanıklık devam eder."

Rasim Ozan Kütahyalı'nın 'Pensilvanya ve minyatür mesihler' başlıklı yazısı şöyle:
DİYANET PENSİLVANYA'YA SESSİZ
Pensilvanya ve önderliğindeki örgütün demokrasiye ve devlete yönelik tehdit olduğunda şüphe yok. Nitekim medyada da tartışmalar hep bu minvalde ilerliyor. Pensilvanya ve paralel yapılanmaya dair siyasi ve bürokratik boyut konuşuluyor. Mehdi ve mesih olduğu iddiasındaki Pensilvanya meselesinin ilahiyat boyutuna dair ise hem Diyanet camiası hem de tüm ilahiyat fakülteleri sessiz durumda.

DİYANET'İN KERTENKELE İLE UĞRAŞMASI REZALET
Diyanet bizim ATV'deki Kertenkele dizisi gibi işlerle uğraşıyor. Gerçek bir rezalet bu. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) kurumundaki bu köhnemişliği Mehmet Görmez de aşamayacaksa daha uzun süre bu tıkanıklık devam eder. Görmez'i ben DİB Başkanı olmasından önceki akademik çalışmalarından da iyi tanırım. Görmez Hoca o dönem Diyanet'teki bu fitne fesat yapısını ağır eleştirirdi konferanslarında. Şimdi kurum içinde neler yapıyor tam bilemiyorum ama eğer bu ülkede DİB diye biri kurum olacaksa her türlü mesiyanik ve mehdiyyet hareketleri noktasında çalışmalar yapmak zorundadır diye düşünüyorum.
Bu bağlamda olay sadece Pensilvanya meselesi değildir. Pensilvanya kendini mehdi olarak sunup müritlerini kendine sorgusuz sualsiz kul köle yapmanın en büyük örneğidir. Fakat bunun minyatür örnekleri de toplumda mevcut. Nasıl oluyor da binlerce insan bir adamın mehdi mesih olduğundan hareketle her türlü kriminal işi yapabiliyor?
TEKKE VE ZAVİYELER AÇILSIN
Sınav sorularını çalmak masum insanları sırf kendi adamları ilerlesin diye içeri atmak insanları izlemek, dinlemek, sahte kanıt üretmek, masum insanların evine sahte belgeler yerleştirmek ve daha birçok korkunç suç kendini Mehdi gören birinin emriyle işleniyor ve bu da İslam adına meşrulaştırılıyor.
Pensilvanya'nın minyatürü olan diğer mesiyanik hareketlerde de inanılmaz sapkınlıklar ve manyaklıklar mevcut. Muhafazakâr kesimin de büyük çoğunluğu bu tuhaf yapılardan bıkmış durumda. Birer suç örgütüne dönüşmüş bu tuhaf mesiyanik gruplar ancak bu dönem sorgulanabilir ve işledikleri suçlardan ötürü de yargılanabilir. Bu bağlamda kriminal işlerle hiç ilgisi olmayan manevi gruplarla bu suç örgütleri arasındaki fark da ortaya çıkacaktır. Bu bağlamda tekke ve zaviyeler kanununun derhal kaldırılması ve bu tür yapıların şeffaflaşması şarttır. Gerçek bir demokratik hukuk devletinde yaşamak istiyorsak bu noktada hükümetin önemli adımlar atması şarttır.