Televizyon
31 Mar 2010 09:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:12

RAMİZ DAYI'DAN YENİ SİNEMA FİLMİ!..

Ezel'in Ramiz dayısı Tuncel Kurtiz, başrolünü usta oyuncularla paylaştığı 'Siyah Beyaz' isimli filmle 23 Nisan'da izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor...

Ezel'in Ramiz dayısı Tuncel Kurtiz, başrolünü usta oyuncularla paylaştığı 'Siyah Beyaz' isimli filmle 23 Nisan'da izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor…
Türkiye’nin ilk sanat galerilerinden biri olan, aynı zamanda bar olarak da hizmet veren Siyah Beyaz, çeyrek yüz yıldır Ankara’da sanatçıların, gazetecilerin ve politikacıların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Fulya Sade ve Faruk Sade’nin yönettikleri Siyah Beyaz aynı zamanda yıllardır çizgisini korumasıyla tanınıyor.

Fırtınalı bir hayat yaşamış ama 70 yaşına gelmesine karşın hala durulmamış, ideallerine bağlı bir ressam, kalp krizi geçirdikten sonra işini bırakan, sümüklü böcek besleyip sakin bir yaşam sürmeye çalışan bir avukat, mesleğini yapmaktan sıkılmış, üstüne bir de karısı tarafından terkedilmiş bir doktor, hayata karşı tek başına direnen, yalnızlığı bir yaşam tarzı haline getirmiş bir iş kadını... Bu insanlar Ankara' da 25 yıldır açık olan Siyah Beyaz adlı barın müdavimleri ve bu bar bir anlamda onların sığınabilecekleri son liman. Barın sahibiyse kimseye taviz vermeyen, sinirli, alıngan ama dünya tatlısı bir insan olan Faruk.

Siyah Beyaz, dostluk, duyarlılık, yaşlanmanın farkına varmak, bir mekana bağlanmak ve hayatın küçük ayrıntıları üzerine bir film.

Çekimleri 2009 Temmuz’unda Ankara’da gerçekleştirilen filmin galası da Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda yapılacak.


YAPIM ŞİRKETİ : AKMAN FİLM-GEZİCİ FİLM

YÖNETMEN : AHMET BOYACIOĞLU

YAPIMCI : ALİ AKMAN-AHMET BOYACIOĞLU-BAŞAK EMRE

SENARYO : AHMET BOYACIOĞLU

GENEL KOOR. : BAŞAK EMRE

GÖRÜNTÜ YÖN. : ÖZGÜR EKEN

MÜZİK : CEM ANIL, ONUR YÜCE, EXİT (Gürbüz Barlas, Sadık Sağlam, Nusret Gürs) MŞŞ

DAĞITIM ŞİR. : TİGLON

KOPYA SAYISI : 60

SÜRE : 90 DK

TÜRÜ : DRAM

VİZYON TARİHİ : 23 NİSAN 2010

OYUNCULAR : TUNCEL KURTİZ (Ahmet Nihat), NEJAT İŞLER (Doktor), ERKAN CAN (Muzaffer), ŞEVVAL SAM (Ayten), TANER BİRSEL (Faruk), DERYA ALABORA (Nilgün), RIZA SÖNMEZ (Rıza), MUZAFFER ÖZDEMİR (Sessiz müdavim) SERHAT TUTUMLUER (Ayten’in sevgilisi), ALMILA ULUER (Doktor’un eşi)

ETİKETLER
#film #ramiz dayı