Gündem
02 Eki 2014 12:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:47

Radikal yazarına 'olağanüstü' TİB sansürü!

Radikal yazarı Ezgi Başaran'ın 30 Eylül günü kaleme aldığı eleştirel yazı, TİB'e verilen olağanüstü yetkilerin ardından engellendi.

Radikal yazarı Ezgi Başaran'ın İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Karaca hakkında, 30 Eylül günü kaleme aldığı eleştirel yazı, TİB'e verilen olağanüstü yetkilerin ardından engellendi.
Ezgi Başaran, sansürü Twitter'daki hesabından, "TİB'e olağanüstü yetkiler veren internet yasasının ilk mağdurlarından biriyim. İTÜ Rektörü 24 saatliğine yazıma erişimi durdurmuş. Bravo" sözleriyle duyurdu. Başaran daha sonraki açıklamasında ise yazısına erişimin süresiz olarak 'durdurulduğunu' açıkladı.

Başaran'ın Radikal'deki yazısını okumak isteyenler, "Bu web sayfası kullanılamıyor" ibaresiyle karşılaşıyor. "Dingoların bilim dünyasından acıklı haberler" başlıklı yazıda, Başaran Karaca’nın "Soma faciasından 1 hafta önce, Soma Holding’in patronuna plaket verdiğini", Gezi pankartlarından çekinildiği için mezuniyet törenini iptal ettiğini ve "Gezi’de hayatını kaybeden gençlerin anısına dikilen 30 fidanı bir bayram tatili vakti söktürdüğünü" hatırlatıyordu.

Başaran yazısına, "Dingo’nun bilim dünyasından haberleri dinlediniz, şimdi endişe edebilirsiniz" sözleriyle son vermişti.







Başaran konuyu bugünkü köşesine de taşıdı. Başaran yazısında; rektör Karaca'nın yazıyla ilgili 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurduğunu,  mahkemenin hemen karar vererek İnternet Erişim Sağlayıcılar Birliği'ne faks çektiğine ve bu faksın hemen işleme konulduğuna ancak Radikal'in hukuk departmanına böyle bir tebligat gelmediğini ve gazetenin avukatlarının da itiraz ettiklerini ifade etti.

Ezgi Başaran'ın yazısını okumak için TIKLAYINIZ