Medya
30 Kas 2012 17:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

RADİKAL YAZARI EZBER BOZDU; ''BİRGÜN'ÜN İLANINI DOĞRU BULUYORUM''

Türkiye hiç olmadığı kadar çok iyi gazetelere ve işini ödünsüz yapacak gazetecilere ve yazarlara ihtiyaç duyuyor.

Radikal yazarı Koray Çalışkan, BirGün gazetesinin çok tartışılan reklamına sahip çıktı..

Çalışkan "Gazeteciliğin intiharı ve BirGün" başlıklı yazısında özetle şunlara değindi :

İyi gazetecilik

BirGün zor bir tercih yaptı. Bir siyasetin yayın organı olarak görülen bir rotadan uzaklaşmaya karar verdi. Yıllarca Radikal’de çalışmış, Türkiye’nin en iyi gazetecilerinden Ertuğrul Mavioğlu’na gözünü kırpmadan dümeni teslim etti.

Ülkenin bağımsız gazetelere en çok ihtiyacı olan bir dönemde insana ilaç gibi gelen bir haberle yeni bir atılım yaptı. 14 Kasım’da yani yaklaşık iki hafta önce Nuray Mert, Ece Temelkuran, Yıldırım Türker, Banu Güven ve Ahmet Şık’ın BirGün’de köşe yazarı olacağı gazete tarafından duyuruldu. Yalanlama gelmedi.

Gazetenin tirajını rahatlıkla iki katına çıkaracak bu adım birçok kişiyi heyecanlandırdı, mutlu etti. Sonra malum ilanla süreç bir darbe aldı. Şimdi gidişat ne olacak bilmiyoruz.

Ancak bildiğimiz bir şey var: Türkiye hiç olmadığı kadar çok iyi gazetelere ve işini ödünsüz yapacak gazetecilere ve yazarlara ihtiyaç duyuyor. Militan gazeteci ve köşe yazarlarının cirit attığı basının kendini toplaması ancak böyle mümkün.

Hakikate, hakikaten sahip çıkmayı amaç edinip meslek ahlakını her şeyin önüne koyan gazeteciler ileri demokrasinin sigortasıdır. Gerisi 10 sene sonra unutulacak ve on senede bir iktidar değiştikçe özür dileyecek zevat.

Koray Çalışkan’ın yazısının tamamı için tıklayın