Güncel
14 Kas 2017 08:00 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:43

Portekiz ile Kolombiya arasında iş birliği anlaşması

- İki ülke arasında turizmin güçlendirilmesini kapsayan bir anlaşma ile üçüncü ülkeler yararına iş birliğinin desteklenmesine yönelik mutabakat zaptı imzalandığı bildirildi

LİZBON (AA) - Portekiz ile Kolombiya arasında turizmin güçlendirilmesine yönelik bir anlaşma ile üçüncü ülkeler yararına iş birliğinin desteklenmesi hakkında mutabakat zaptı imzalandı.

Ülkeye resmi ziyarette bulunan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile Portekiz Başbakanı Antonio Costa, başkent Lizbon'daki Belem Sarayı'nda bir araya geldi.

Santos ve Costa tarafından imzalanan anlaşma, Portekiz ve Kolombiya arasında turizm konusunda iş birliğini kapsıyor. Bununla sektördeki iş birliği faaliyetleri, tecrübe alışverişi ve profesyonellerin eğitimi yoluyla teşvik edilecek.

Mutabakat zaptı ise Portekizce konuşulan Afrika ülkeleri, Latin Amerika ve Karayipler'deki üçüncü ülkelerle ortak iş birliği faaliyetlerinin geliştirilmesinin teşvik edilmesini öngörüyor.

Tören sonrası açıklamalarda bulunan Santos, görüşmede ticari seviyede yeni fırsatların da müzakere edildiğini ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkide artış potansiyeli olduğunu vurguladı.

Santos, "2013'te Kolombiya'ya giden ve şu anda 300'den fazla mağazası olan Jeronimo Martins Grubundan bir iş adamıyla konuştum. Bana işlerinin çok iyi olduğunu büyük bir memnuniyetle ifade etti. Umarım daha da iyi kazanmaya devam edecektir. Tüm Portekizli şirketlerin aynı şeyi yapmasını ümit ediyorum." diye konuştu.

Costa ise Kolombiya'nın Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne (OECD) üyeliğini desteklediklerini ifade etti.