Güncel
12 Oca 2018 11:08 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:46

Portakal ve Fox TV yöneticilerini tehdit eden şüpheliye iddianame

- Gazeteci ve sunucu Portakal ile Fox TV yöneticileri Şentürk ve Soner'i, televizyona ait WhatsApp ihbar hattı üzerinden ölümle tehdit ettiği iddia edilen şüpheli hakkında "zincirleme halinde tehdit" suçundan iddianame hazırlandı

İSTANBUL (AA) - Gazeteci ve sunucu Fatih Portakal ile Fox TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ve kanalın Genel Müdürü Cenk Soner'i, televizyona ait WhatsApp ihbar hattı üzerinden ölümle tehdit ettiği iddia edilen şüpheli Y. M. hakkında hazırlanan iddianamede, "zincirleme halinde tehdit" suçundan 7,5 aydan 3,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Y.M'nin, Fox TV'ye ait WhatsApp ihbar hattına 18 Aralık 2017'de kendi cep telefonuyla "Açık tehdit ediyorum. Fatih Portakal'ı öldüreceğim. Bir de Fox TV'nin sahibini. Böyle bir vatan haini hala çalışıyor, diye. Her birinizin ölümü kendi kıyametiniz olacak." şeklinde mesaj attığı belirtildi.

Müştekiler Fatih Portakal, Doğan Şentürk ve Cenk Soner'in şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı hatırlatılan iddianamede, şüphelinin suçlamayı kabul ederek söz konusu mesajları kendisinin gönderdiğini söylediği kaydedildi.

Şüphelinin iddianamede yer alan ifadesinde, olay tarihinde bir sosyal paylaşım sitesinde yayımlanan videoda Fatih Portakal'ın Türkiye'nin PKK terör örgütüne teşekkür etmesi yönünde bir söylemi olduğunu gördüğünü belirterek, Diyarbakır'da askerliğini yaptığını, bir süre Suriye'de El-Bab'a görevli olarak gittiğini, yeni terhis olduğunu ve bir anlık öfkeyle bu mesajları yazdığını anlattı. Şüpheli, Portakal'ı ve diğer kanal yöneticilerini tanımadığını, bir husumeti olmadığını, pişman olduğunu, bunu kimsenin kendisine yaptırmadığını söyledi.

Şüpheli Y.M. hakkındaki suçun uzlaşma kapsamında bulunduğu ancak taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı aktarılan iddianamede, şüphelinin "zincirleme halinde tehdit" suçundan 7,5 aydan 3,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.