Polemik & Kulis
14 Şub 2017 11:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:29

Polis, adliye muhabirleri başkanını seçti! (Medyaradar/Özel)

İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği 3. Genel kurulu yapıldı.

İzmir'de görev yapan ajans, televizyon ve gazetelerde çalışan, polis adliye haberlerine bakan gazetecilerin kurduğu İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği 3. Genel kurulu yapıldı. Seçimlerde mevcut başkan Habertürk Gazetesi muhabiri Mehmet İnmez güven tazeleyerek, tekrar başkanlığa seçildi.

13 kurucu üyenin başvurusuyla 6 yıl önce kurulan, İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği ikinci genel kurul toplantısı Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel kurulda, divan başkanlığına Halil Hüner, üyeliklere Muzaffer Tezel ve Alaattin Gürırmak getirildi. Çoğunluğun sağlandığı genel kurulda, derneğin iki yıldır başkanlığını yapan, sürekli basın kartı sahibi ve halen Habertürk Gazetesi'nde çalışan Mehmet İnmez tekrar aday oldu. Tek listenin yarıştığı seçimde Mehmet İnmez ikinci kez başkan seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi ve Ege Ajans Haber Merkezi Müdürü Oğuzhan Kavaklı, Medya Ege İnternet sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Arif Çayan, Sabah Gazetesi muhabiri Ceyhan Torlak, İhlas Haber Ajansı muhabiri Atakan Şen ve Doğan Haber Ajansı muhabirleri Bahri Karataş ile Cem Ulucan seçildi.



İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnmez iki yıllık görev süresince polis adliye muhabirlerinin çalışma şartlarının kolaylaştırılması ve haklarını aranması için çalıştıklarını ve yeni dönemde planladığımız bazı projeleri de hayata geçirmek istiyoruz" dedi. İnmez ayrıca, görev süresi boyunca gazeteciler tarafından kullanılamayan İzmir adliyesinde bulunan 'Basın' odasını aktif hale getirdiklerini ve toplumsal olaylarda kullanılmak üzere İzmir Gazeteciler Cemiyeti desteğiyle yaptırılan, 'Basın' yeleği dağıttıklarını anlattı. 



MEDYARADAR/ÖZEL