Playboy'a soyunan ilk Türk kadın Seher Şeniz'in hikayesi yürekleri burktu

Playboy'a soyunan ilk Türk kadın olan ve pek çok filmde oynayan Seher Şeniz'in zirveden dibi görme hikayesi yürekleri paramparça etti.

Playboy'a soyunan ilk Türk kadın Seher Şeniz'in hikayesi yürekleri burktu - Sayfa 1

Playboy'a soyunan ilk Türk kadın olan ve pek çok filmde oynayan Seher Şeniz'in zirveden dibi görme hikayesi yürekleri paramparça etti.

126
Playboy'a soyunan ilk Türk kadın Seher Şeniz'in hikayesi yürekleri burktu - Sayfa 2

16'SINDA ZORUNLU EVLİLİK YAPTI Seher Şeniz 1948 yılında İzmir-Nazlıdere'de doğdu. Doğumunda soyadı Başdaş idi. Seher talihsiz bir çocuk olarak dünyaya geldi. Çünkü aileyi terk edip giden babasını, hiç göremedi. Kendinden başka da bir abisi ve bir de ablası vardı. Bu ufak aile daha iyi bir yaşam umuduyla İstanbul'a geldi. Daha 16'sında genç bir kız iken zorunlu bir evlilik yaptı. Nitekim bu evliliği çok kısa sürecekti.

226
Playboy'a soyunan ilk Türk kadın Seher Şeniz'in hikayesi yürekleri burktu - Sayfa 3

GÜZELLİK YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLMUŞTU Kanunen bir kız evlendiğinde 18 yaşında olup olmadığına bakılmaksızın rüşt sayılıyordu. Seher Şeniz de aslında bu sebeple, özgür olabilmek düşüncesiyle hiç istemediği bu evliliği yapmıştı.

326
Playboy'a soyunan ilk Türk kadın Seher Şeniz'in hikayesi yürekleri burktu - Sayfa 4

 Bu ilk evliliği yaklaşık 1 ay sürdü. Bundan sonra ise Şeniz'in ilk durağı bir güzellik yarışması oldu. Caddebostan Plajında yapılan bu yarışmada 1. oldu. Aynı zamanda bu yarışmada, sonraki yıllarda tanınacak bir başka isim Seyyal Taner de 3. olmuştu.

426