Magazin
18 Ara 2017 14:54 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:52

Perran Kutman dizi sürelerini eleştirdi: Bu şartlarda yokum!

Uzun dizi sürelerini eleştiren deneyimli oyuncu Perran Kutman, "Süreler böyle olduğu sürece yokum. Oyuncuya, yönetmene ve senariste yazık. Üç saat bir dizi için televizyon karşısında oturulmaz" dedi.

İş adamı Murat Vargı öncülüğünde kurulan ve çöpün azaltılması ve doğru yere atılması davranış dönüşümü sağlamayı amaçlayan Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile Üsküdar Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Temiz Sokak Projesi başladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çöpüne Sahip Çık Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebru Dorman ve usta oyuncu Perran Kutman'ın katılımıyla gerçekleşen basın buluşmasında, projenin amaçları ve hedefleri paylaşıldı.

Perran Kutman, hepimizin çevrenin bir bileşeni olduğunu belirterek, “Yere çöp atmak, hem yaşadığımız çevreyi hem de diğer insanların yaşadığı alanlara zarar veren sorunların başında geliyor. Sizlerden ricam, sokağımızı çöplerden arındıralım, çöplerin doğru zamanda doğru yere atılmasını sağlayalım. Sokaklarda çocuklarımızın oynadığını, sokaktaki pisliğin öyle veya böyle tertemiz evlerimize de taşınacağını unutmayalım. Bizim kültürümüzde evin temizliği büyük önem taşır, aynı özeni sokağımıza, mahallemize, şehrimize, doğaya da gösterelim. Yani biz evimizin, içimizin temizliğini sokağımıza yansıtalım” dedi.

‘MEVCUT ŞARTLARDA EKRANDA YOKUM’

Öte yandan Posta’nın haberine göre ‘Geçmişten Geleceğe Başarı Hikayesi’ fotoğraf sergisinde de konuşan Kutman, dizi sürelerini eleştirdi.

‘Perihan Abla', ‘Şehnaz Tango' ve ‘Hayat Bilgisi' gibi dizi projelerde canlandırdığı rollerle izleyicilerin gönlünde taht kuran Kutman, 140 dakika olan dizi sürelerini eleştirerek, “Süreler böyle olduğu sürece yokum. Oyuncuya, yönetmene ve senariste yazık. Üç saat bir dizi için televizyon karşısında oturulmaz. O yüzden bu şartlarda oyunculuk yapılmaz. Bu dönem güzel kızların ekranlarda olması moda, pek ala da götürüyorlar işlerini ve demek ki oyuncuya ihtiyaç olmuyor. Gerçekten oyuncunun oyununu görmek isteyen kişiler, maalesef artık televizyonu ve dizileri seyretmiyor. İstatistikler var, reklam dahil 60 dakika dizi, 25 dakika da durum komedisi çekilir. Ben de mevcut şartlarda yer almak istemediğim için ekranlarda olmuyorum” dedi.