Röportaj
31 Mayıs 2014 19:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:14

Patron 2 ay sonra çark etti! Pelin Batu Artı 1 TV'de yaşananların perde arkasını anlattı!

Pelin Batu, Artı 1 TV'de patronun "Kanalı çalışanlara devredeceğim" sözünün ardından yaşanan istifa sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Patronla anlaştıklarını söyleyerek kanalın artık çalışanlara ait olduğunu söyleyen Can Dündar, aradan geçen kısa bir zamanın ardından diğer ekran yüzleri ve kamera arkasında çalışan çok sayıda kişi ile birlikte istifa etmişti. İstifa edenlerden biri de Pelin Batu'ydu.

Batu, kanalın sahibinin, kanalı kendilerine devredeceğini söylemesine rağmen iki ay sonra böyle bir açıklamada bulunmadığını söylediğini; bununla birlikte çalışanların ücretlerini ödemeyerek kovduğunu anlattı.

İşte Artı 1 TV'de yaşanan istifa süreci ve Pelin Batu'nun açıklamalarının tamamı;

ARTI 1 TV'DE NELER OLDU
Artı 1 TV, geçtiğimiz aylarda maddi imkansızlıklar yüzünden istifa depremi ile sarsıldı. Başta Yavuz Oğhan ve Can Dündar, gibi isimler maaşların ödenmediği gerekçesi ile kanalla yollarını ayırdı.

PATRON İKNA ETTİ
Ancak daha sonra patronların gazetecilerle masaya oturmasıyla birlikte sorun kısmen de olsa çözüldü ve istifa eden gazeteciler Artı 1 TV'de yola devam kararı aldı.

KANAL BİZİM OLDU
Can Dündar neden geri döndüklerini, "3 aydır, özgür yayın yapmamızı sağlayan Altan Ertürk, kanalı çalışanlara devrediyor. Artı1, çalışanların sahip olup yönettiği kanal oluyor" sözleriyle duyurdu.

PATRON SÖZÜNÜ TUTMADI
Daha sonra maddi yetersizlik sorunu bir türlü çözülemedi ve Artı 1 TV'nin ekran yüzleri topluca istifa etti. İstifa edenler arasında yer alan Yavuz Oğhan Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bugün itibariyle Artı 1 macerasına son verdik" dedi. Can Dündar da verilen sözlerin tutulmadığına dikkat çekerek "bugün bitti" dedi.

PELİN BATU İSTİFALARIN PERDE ARKASINI ANLATTI
Pelin Patu da istifa eden isimlerden oldu. Cumartesi Postası'ndan Kezban Aslan Yılmaz'a istifa sürecinin perde arkasını anlattı.

"Sevdiğim insanlarla çalışıyordum, üzüldüm. Kamera önünde özgürlükçü, bağımsız, objektif habercilik yaptığımızı iddia ediyorduk ama kamera arkasındaki insanlar maaşını alamıyordu. Kanalın sahibi canlı yayında "Kanalı çalışanlara devrediyorum" demişti. Biz de aldığımız reklam gelirini herkese eşit dağıtacaktık. İki ay sonra "Ben böyle bir şey demedim" dedi. "Tamam biz devam edelim, sen insanların maaşını ver" dedik, o da olmadı. Bir çalışanımızı işten çıkarınca aynı anda hepimiz işi bıraktık."