Medya
12 Nis 2015 11:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:28

Özkök'ün bu yazısı Erdoğan'ı çok kızdıracak! Güleriz gülünecek haline!

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, hep birilerine çattığını,kavga ettiğini ve ayar verdiğini belirttiği Cumhurbaşkanı Erdoğan korkusuna nasıl çare bulduğunu yazdı.

Rejime başlayan Ertuğrul Özkök, içki de içmeyince bazı şeyleri daha net görmeye başlamış. "İçki içmiyorum... Öyle anlarda yaşadığımız kolektif bunalımın daha çok farkına varıyorum" diyen Özkök, CNN Türk'te haberleri izlerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli kaş çattığını ve hiç gülmediği farketmiş.

Ertuğrul Özkök, buna karşı bir "gülme" refleksi geliştirmeye karar vermiş ve okurlarına da aynı tavrı tavsiye etmiş, bugünkü yazısında. İşte Özkök'ün "siz kahkahalarla gülün" önerisinde bulunduğu o yazının bir kısmı:

ONU KAHKAHALAR ATARKEN HİÇ GÖRMEDİK

Önceki gece yarısı CNN Türk'te saat başı haberlerini izliyorum.
Üç kere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan çıktı karşıma...
Üç ayrı yerde konuşmuş... Üçünde de aynı yüz ifadeleri...
Hep birilerine çatıyor, birileriyle, görünen görünmeyen şeytanlarla kavga ediyor, birilerine ayar veriyor...
Gülmüyor...
Onu kahkaha atarken hiç görmedik...
İşte o gece yarısı, hiçbir Türk vatandaşının kaçamadığı bu psikolojik işkenceden kurtuluş yolunu düşündüm.
Ciddiye almayacak ve o gülmüyorsa, ben onun hallerine gülecektim.
Tabii aklıma "Gülün Adı" filminin o harikulade Şekspiryen diyaloğu geldi. Filmin kahramanı rahip Baskerwille'li William, manastırdaki cinayetlerin sırrını çözmeye çalışmaktadır.

Cinayetleri çözecek olan şey, "gülme" üzerine eski Yunanca ile yazılmış çok eski bir kitaptır. Manastırın kör rahibi ise bu kitabı yok etmeye çalışmaktadır. Kitabı bulmaya çalışan Rahip William ile yok etmeye çalışan kör rahip arasında şu harikulade konuşma geçer.

* * *

Baskerwille'li William: "Gülmeyi sizin gözünüzde bu kadar korkutucu kılan nedir?" Kör rahip: "Gülmek korkuyu öldürür. Korku olmadan inanç olmaz. Çünkü şeytan korkusu olmazsa Tanrı'ya ihtiyaç kalmaz."

Baskerwille'li William: "Ama o kitabı yakarak gülmeyi yok edemezsin."
Kör rahip: "Edemem tabii. Gülmek basit insanların eğlencesi olarak kalacak. Kitabı yakıyorum, çünkü ya bu kitap yüzünden bilgili insanlar da her şeye gülmenin kabul edilebilir bir şey olduğunu düşünürse diye endişeleniyorum. Tanrı'ya gülebilir miyiz? Dünya kaosa sürüklenir. Bu yüzden söylenmemesi gerekeni mühürleyeceğim ve mezarı ben olacağım."

* * *

Korku duvarını yıkmak istiyorsak gülmeliyiz... O gülmüyor, somurtuyorsa, biz kahkahalarla gülmeliyiz...

"Güleriz ağlanacak halimize" atasözünü, "Güleriz gülünecek haline" diye tercüme edip kahkahalarla gülmeliyiz... Bazıları mezarlıktan geçerken ıslık çalmaya devam etsin, siz kahkahalarla gülün...