Medya
28 Haz 2017 08:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:56

Özay Şendir 'kalça-basen gazeteciliği'ne isyan etti: Son derece çirkin ve cinsiyetçi...

Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir, gazetelerin magazin ekleri ve internet sitelerinin selülitli ünlü haberlerine isyan etti.

Yaz geldi, deniz sezonu açıldı. Hem yazılı hem görsel hem de internet medyasında "selülit haberlerinden geçilmez oldu.

Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir, "selülit avcılığı"na çıkan medyayı topa tuttu ve yapılanı "kalça-basen gazeteciliği" olarak adlandırdı...

İşte Özay Şendir'in o yazısı:

SELÜLİT AVCISI MEDYA...


Bir arama motoruna Bodrum ve selülit yazar mısınız lütfen? Sonra görseller kısmını tıklayın, karşınıza bir sürü fotoğraf çıkacak. Kimi karelerde ünlü kadınların selülitlerini, kimi karelerde de selülitleri görünmesin diye önlem almak zorunda kalanları göreceksiniz. Doğrusunu isterseniz son derece çirkin ve cinsiyetçi buluyorum bu kalça-basen gazeteciliğini.

Kadınların selülitleri haber oluyor da sırtı kıl yumağı olan ya da burun kılları neredeyse bıyık haline gelmiş ünlü erkekler neden haber yapılmıyor? Bodrum’da, Çeşme’de selülit ve lahmacun fiyatından başka haber yapılacak şey yok mu? Lüks mekanları geçtim en basit yerlerde bile bir litre su 10 lira, tek bir haşlanmış Mısır 20 lira.

Fotoğraf haber mi lazım? O zaman insanların kusurlarını değil güzelliklerini ve yakışıklılıklarını yayınla sayfanda. Hatta selülit avcılığı yerine Bodrum’un kaybolan mesleklerinden sünger avcılığını haber yap. Çok daha gerçek ve kamu yararı olan bir gazetecilik olur bu.