Ekonomi
28 Kas 2016 12:08 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

OTİAD yeniden açıldı

- OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Karataş:- "Türkiye'nin mevcut şartları doğrultusunda uygulanmakta olan OHAL sürecinde biz de iş dünyası olarak her zamankinden daha fazla ve azimli bir şekilde çaba harcamaya, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"

İSTANBUL (AA) - Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında kapatılan Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD) yeniden açıldı.

OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, derneğin kurulduğu 1999 yılından bu yana tüzüğünde belirtilmiş amacının dışına çıkmadan, sadece Osmanbey'in ticaret olanaklarının geliştirilmesine odaklandığını belirtti.

Derneğin yapılan tetkik ve incelemeler sonucu aklanacağına ve faaliyetlerine kaldığı yerden devam edeceğine olan inançlarının tam olduğundan bahseden Karataş, olağanüstü bir dönemden geçen Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan bu tür önlemlerin sıkı ve ciddiyetle uygulanması ile kurtulacağına inandıklarını ve bu yönde hareket ettiklerini anlattı.

Karataş, bu ahval ve şartlar doğrultusunda yetkili mercilerce ilan edilen ve alınan tüm tedbirleri ülkenin huzurunun yanı sıra devletin bekası adına alınmış önlemler olarak değerlendirdiklerini ve desteklediklerini vurguladı.

Kapatıldıkları 23 Temmuz'dan itibaren söz konusu hain örgüt oluşumu ile yakından veya uzaktan hiç bir ilgileri olmadığını yetkili ve ilgili mercilere yazılı ve şifahi olarak tüm ayrıntılarıyla anlattıklarına değinen Karataş, sonuçta haklı olduklarının ortaya çıktığını kaydetti.

Karataş, OTİAD'ın açılmasının 3 bini aşkın firmanın faaliyet gösterdiği ve yıllık 1,5 milyar dolarlık tekstil ve hazır giyim ihracatıyla Türkiye ekonomisine önemli bir döviz girdisi sağlayan Osmanbey'de sevinçle karşılandığını kaydederek, "Bugüne kadar kendini siyasal temelli faaliyetlerin dışında tutmaya azami hassasiyet ve gayret gösteren OTİAD, herhangi bir iradenin veya grubun etki alanına hiçbir zaman girmemiş, bundan sonra da girmeyecektir." ifadesini kullandı.

Başkan Karataş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu itibarla; 4 ay gibi uzun sayılabilecek bir süre kapalı kalmasına rağmen derneğimizin yeniden açılması ile Türkiye'nin geleceğine yönelik samimi duygularımızı ve güvenimizi perçinlemiş ve sağlamlaştırmıştır. Türkiye'nin mevcut şartları doğrultusunda uygulanmakta olan OHAL sürecinde biz de iş dünyası olarak her zamankinden daha fazla ve azimli bir şekilde çaba harcamaya, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sonuç olarak, derneğimizle ilgili böylesine büyük bir yanlıştan makul bir süre içinde dönülmesinde katkısı ve emeği olan herkese en derin teşekkürlerimizi sunarken bu kararın ülkemiz ve Osmanbeyimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyoruz."