Televizyon
21 Kas 2014 16:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

Osman Gökçek ekranlara "bomba iddia" ile döndü! Atatürk Savarona Yatı'nı neden aldı?

Beyaz TV Genel Koordinatörü Osman Gökçek, 4 yıl sonra ekranlara siyaset ile döndü.

İlk yayınında CHP'yi hedef alan Gökçek, Savarona gemisi hakkında önemli açıklamalar yaptı.Gökçek, Atatürk hakkında tarihten açıklamalar yapınca sosyal medya yıkıldı..

Türkiye gündeminin yanı sıra siyasette öne çıkan gelişmelerinin masaya yatırıldığı 'Erkan Tan ile Tartışalım'ın bu akşamki konukları arasında yer alan Beyaz TV Genel Koordinatörü Osman Gökçek gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan şahşahlı yaşamı seviyor diye suçlayanlar büyük ayıp ediyorlar" diyen ve "Kemalettin Kamu diyorki 'Ne mucize ne efsun, ne örümcek ne yosun, Çankaya yeter bize, Kabe Arap'ın olsun...' İşte bu zihniyeti benimseyenler Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na karşı çıkıyor. Kabe ile Çankaya'yı aynı kefeye koyan zihniyet karşı koyuyor." hatırlatmasında bulunan Osman Gökçek bu söylemde bulunanlara Mustafa Kemal Atatürk'le cevap verdi.

Atatürk'ün lüks arabalarını fotoğraf kareleri ile anlatan Gökçek Savarona Yatı gerçeğini de ilk kez açıkladı.

ATATÜRK SAVARONA YATI'NI NEDEN ALDI?

"Mustafa Kemal Atatürk'ün 1938 yılında 138 metre uzunluğunda 17 odalık Savarona Yatı'nı alarak doğru bir iş yapmıştır." diyen ve "Atatürk, Ertuğrul isimli yat varken neden devrin rakamlarına göre 20 milyonlar verip Savarona yatını aldı?" sorusuna soran Osman Gökçek Savarona Yatı'nın Atatürk tarafından neden alındığını şu sözlerle açıkladı:

"Atatürk en güzel kıyafetleri giyerdi. Türkiye'nin gücünü dışarıdan gelenlere dünyaya göstermek için... Atatürk döneminin en iyi arabalarına binerdi. Türkiye'nin itibarını artırmak, gerçekten vizyon sahibi olduğunu anlatmak için. Hatta resmi törenler için bile araçlar almış. İnsanlar at, eşek kullanıldığı yıllar, yol yoktu o zamanlar. Ama Atatürk bu arabalara biniyordu. Amacı şatafat değilti.

Savarona Yatı'nın hikayesini herkes bilmez. Yaşanmış bir hikayesini anlatmak isterim.

1936 yılında Kral 8. Edvard Türkiye'e geliyor. Atatürk kendisini gezdiriyor ve yatta ağırlamak istiyor. Onu Ertuğrul Yatı'nda ağırlıyor. O zaman da Kral 8. Edvurd beyaz elbiseler giyermiş. Edvurd'un elbisesi baca kurumlarından dolayı simsiyah oluyor. Atatürk bu durumdan çok üzülüyor. Atatürk emir veriyor, bu yatı acilen hurdaya çıkarıyor. Hemen Türkiye'y ok güzel bir yat sipariş edelim diyor. Gelen misafirlerimizi burada ağırlayalım diyor. Bu yat 1931 yılında yapılmış ve Amerika'ya gönderilmiş. Amerika çok vergisi olduğu için bu yatı almamış. Atatürk o zaman demiş ki biz alalım o zaman. Ve biz almışız. Bu yat 136 metre uzunluğunda. Br futbol sahası 120 metredir düşünün. Atatürk bunu Türkiye'ye alıyor 6 hafta kadar bu yattan yararlanıyor hastalanıyor.

Şimdi bu yat kime kalıyor? Türkiye Cumhuriye'tine. Devletine kalıyor. Bugün Sayın Erdoğan'ı eleştiren zihniyet o gün Mustafa Kemal'i eleştirebildi mi? Hayır eleştiremedi. Ama bana göre Mustafa Kemal o gün doğru yaptı. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saray yapması gibi.

Çankaya yetersiz. Kabe ile Çankaya'yı aynı kefeye koyanlar, Ankara'da Hacı Bayram Veli türbesinin yanına genelev yaptılar. Ankarayı maneviyatsız bir şehir haline getirmek istediler O yüzden Çankaya'dan çıkmak istemiyorlar."

ATATÜRK'E ASIL SAYGISIZILIĞI CHP YAPTI

"Atatürk'e bu ülkede saygısızlık yapan varsa gene bu CHP'liler olmuştur" diyen Osman Gökçek, İsmet İnönü'nün paranın üzerinden Atatürk'ün resmini kaldırıp kendi resmini koymasını hatırlattı.

"Atatürk'e saygı icraatla hizmetle olur. Günümüzde Atatürk'ün ruhunun buradan gittiğini söyleyenlerin yaptığı toplantılara bir bakın" vurgusu yapan Osman Gökçek "Atatürk'ün ruhuna zarar verenler yine CHP'lier olmuştur" dedi.