Medya
26 Eyl 2017 06:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:08

Oscar yolcusu Ayla'nın senaristi 24 saatte fikir değiştirdi!

Türkiye'nin en iyi yabancı film dalındaki 2018 Oscar adayı Ayla filminin senaristi Yiğit Güralp, yapımcıya kızıp senaristliği bıraktığını açıklamıştı.

En İyi Yabancı Film kategorisinde Türkiye'den 2017 Oscar'a aday gösterilen Ayla filmininin yapımcısı ve senaristi arasında kavga patlamış, filmin senaristi Yiğit Güralp, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama ile, senaristliği bıraktığını açıklamıştı.

Ancak Güralp 24 saat içinde fikir değiştirdi. 

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Ayla filminin senaristi Yiğit Güralp'in bu olayı "'Ayla' filminin senaristi 24 saatte fikir değiştirdi" başlığıyla köşesinden böyle duyurdu:

Türkiye’nin Oscar’a yolladığı ‘Ayla’nın senaristi Yiğit Güralp, yapımcı Mustafa Uslu’ya kızıp, mesleğini bıraktığını açıklamış, ben de yazmıştım.

Ancak Güralp, bir gün sonra bu kararından vazgeçti!

‘Sınav’, ‘Uzun Hikaye’ ve ‘Ayla’nın senaristi Güralp, belli ki yetenekli ama duygusal ve
alıngan biri...

Senaryosunu yazdığı ‘Ayla’nın Bodrum ve Kos galalarına davetli olmadığı için, olan biteni medyadan takip ettiğini, bu işe başladığı günden bu yana bir yığın organize kötülük ve yalan söyleyenle savaştığı için senaristliği bıraktığını duyuran Güralp, bir gün sonra da şu tweeti attı:

“Tamam sevgili kardeşlerim, mesajlarınızı aldım, haklısınız. Akıllara durgunluk veren olaylara şahit oluyorum. O an çok doldum. Yola devam...”