Röportaj
19 Şub 2016 16:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:21

Orhan Pamuk: On yıl önce beni öldürmek isteyenler vardı!

Nobel Ödülü sahibi ünlü yazar Orhan Pamuk, kendisiyle yapılan röportajda çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Son romanı “Kırmızı Saçlı Kadın" adlı romanı üzerine Alman Süddeutsche Zeitung gazetesiyle söyleşi yapan Orhan Pamuk, romandaki karakterin aksine kendisinin politik konularda eleştiri yaptığının hatırlatan muhabirin “Size yönelik baskıların son yıllarda azaldığını söylediniz. Bunu neye bağlıyorsunuz? Sorusuna şu yanıtı verdi:

“On yıl önce beni öldürmek isteyenler vardı, bana yönelik baskıların azalmasından memnunum. Ayrıca ben politik yorumcu değilim. Türkiye'de hapse atılan ya da işten atılan kişiler hergün politika üzerine yazı yazan kişiler. Sanırım beni kamuoyunda tanınıyor olmam koruyor. Bu sayede başkalarının söylemeye cesaret edemediği şeyleri söyleyebiliyorum."

“Bundan sonra daha feminist romanlar yazacağım"

Orhan Pamuk, “Son romanınızın bugüne kadar yazdığınız en feminist roman olduğunu söylediniz" ifadesi üzerine, "Bundan sonra yazacağım kitaplarda daha feminist olmayı istiyorum" dedi.

Pamuk," Ancak temel karakteri feminist olan bir kitap yazmadınız" ifadesi üzerine, "Bu doğru. Bazen bunun üzerine fanteziler kuruyorum. Ama, isterseniz bugüne kadar yapmadıklarım üzerine değil de yaptıklarım hakkında konuşalım. Söz veriyorum, bir gün aklınızdaki kitabı yazacağımö yanıtını verdi.