Medya
29 Mayıs 2017 10:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

Oray Eğin'den Fatih Altaylı'ya Nevşin Mengü yanıtı: Gaza geldi harakiri yaptı!

Nevşin Mengü'nün CNN Türk Ana Haber sunuculuğundan alınması üzerine Habertürk yazarları arasında başlayan atışma sürüyor.

Bugün söz sırasını alan Oray Eğin, Nevşin Mengü'nün sosyal medya gazına gelerek harakiri yaptığını iddia etti.

Fatih Altaylı'nının eleştirisine de cevap veren Oray Eğin, "... olağanüstü hal şartlarında yaşıyoruz, medyada da olağanüstü hal hâkim. Fatih Altaylı’ya ve başkalarına da anlatamadığım bu. Zaten hedeftesin, daha fazla malzeme vermeye ne gerek var?" ifadelerini kullandı.

ATIŞMA NASIL BAŞLAMIŞTI

Trump-Erdoğan görüşmesinin ardından canlı yayında, “Girdisi çıktısı 23 dakika” demiş. Gelen tepkiler üzerine CNN Türk yönetimi Nevşin Mengü'yü ekrandan almıştı.

Bunun üzerine Oray Eğin, Nevşin Mengü'nün kendisine yazık ettiğini iddia ederek, "Nevşin Mengü epeydir hedefteydi. O da onlara bariz şekilde malzeme verdi. Erdoğan’ın ABD ziyaretiyle ilgili yorumunda alaycı bir dil kullandı. Ses tonunda küçümseme vardı.” diye yazdı.

Oray Eğin'in bu yazısına Fatih Altaylı itiraz etti: "Allah aşkına Oray, bir televizyoncunun, bir anchorwoman’ın ses tonuna bakarak işine son verilmesine ya da ekrandan çekilmesine nasıl 'hak etti' diyecek kadar 'hatalı' bir yorum yapabilirsin.

İşte Oray Eğin'in bugünkü yazısı:

Şu Nevşin meselesi

GÖRÜYORUM ki sosyal medya en büyük zararı Türkiye’deki gazetecilere verdi. Buralarda oluşan yankı odalarında birkaç kişinin “Helal olsun, vur, kır, öldür” diye gaza getirmesi alkışa pek de alışık olmayan gazetecilerin yörüngesini şaşırttı. Kolay yoldan sosyal medya kahramanı olmayı kendi pozisyonlarını korumaya tercih ettiler.

Nevşin Mengü’yle ilgili dediğim de budur: Kendisini tutamadı. Kendisini tutamadığını ekrandan çekilmesine neden olan haber sunumundan anlıyorum. Trump-Erdoğan görüşmesinin kısalığını hem ses tonuyla hem de seçtiği kelimelerle küçümsemeye çalışarak “İşte kimsenin söylemeye cesaret edemediğini söyleyebildim” diye kendini gaza getirdiğini gördüm.

Biraz daha dikkatli olsa şimdi hâlâ ekrandaydı, tetikçilere de kelle verilmemiş olacaktı.

FATİH ALTAYLI’YA YANIT

Fatih Altaylı’nın dediği gibi normal şartlarda bir sorun yok, kimler geçmişte neler dedi...

Ama olağanüstü hal şartlarında yaşıyoruz, medyada da olağanüstü hal hâkim.

Fatih Altaylı’ya ve başkalarına da anlatamadığım bu. Zaten hedeftesin, daha fazla malzeme vermeye ne gerek var? Üstelik bu kolayca ve gereksiz yere atılan kurşunlar da boşa çıkıyor. Görüşme süresini kaşıyarak Erdoğan eleştirisi yapmak kolaycılık, en çok sosyal medyada birkaç günlük kahramanlık olarak yankılanır.

Artık önemli olan kolay kahramanlıklar, bulunduğun yeri korumak.

Nedense bunu bir türlü anlatamıyorum. Özellikle kendilerinin muhalif olduğunu söyleyen isimlerin iki katı daha dikkatli olması gerekiyor, çünkü bir kere mevzilerini kaybederlerse yerlerine kötü yedekler atanacak.

Mesele Nevşin Mengü’nün şahsıyla ilgili değil. İrfan Değirmenci olayında da olduğu gibi kolay gaza gelenlerin zamansız “harakiri” girişimleri. Kimseye bir faydası olmadığı gibi kendilerine de uzun vadede bir katkısı olmayacak bu sözde duruşların. Birkaç gün sosyal medyada bahsedildikten sonra da unutulacaklar.