Gündem
01 Eyl 2015 10:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Operasyona gazetecilerden sert tepki: Gerçeği susturamazsınız!

Tanınmış gazeteci ve yazarlar, İpek Medya'ya yapılan operasyona tepki gösterdi.

Koza İpek Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. Operasyon haberinin ardından Türkiye'nin tanınmış gazeteci ve yazarları, polis baskınına yönelik tepkilerini dile getirdi.

İşte, o tepkiler:

ERHAN BAŞYURT: IŞİD'E SİLAH SEVKIYATINI ORTAYA ÇIKARDIĞIMIZ GÜN BASKIN YAPTILAR


Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, İpek medya Grubu'na polis eşliğinde baskın yapıldığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Başyurt, "İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde gözdağı ve susturma operasyonu başladı. Holding merkezimize polis baskını yapıldı. Yazıklar olsun!. IŞİD'e silah sevkıyatını ortaya çıkardığımız gün medya ve grubumuza baskın." ifadesini kullandı.

BUGÜN YAZARI NAZLI ILICAK: KENDİ HAKKINDA CİDDİ İDDİALAR VAR, ÜRKÜTMEYE ÇALIŞIYOR

Fuat Avni yazınca, okuduğumda ‘olmaz' dedim. Ama o kadar çok şey olduğu ki bu ülkede. Türkiye'de köşeye sıkışmış bir iktidar daha doğru bir insan var. Er geç hesap verecek. Ailesi ve kendisi hakkında çok ciddi iddialar var, köşeye sıkışmış bir kişi… Ürkütmeye çalışıyor. Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur. Bunlar ahirete falan da kalmaz. Ahirette de hesabı görülür… Bunu sadece medya baskısı olarak söylemiyorum. Peş peşe şehit veriyoruz. Bunun sebebi de hesap vermeme iç güdüsü. Netice itibariyle herkes zarar görüyor. Anlaşılıyor ki, git gide oy oranları da düşüyor, erken seçim de yetmeyecek. Anlaşılıyor ki, sağlam duran medya gruplarını da susturmak istiyorlar. Ama bunun sonu gelmeyecek. Hiçbir yere varamayacaklar. Zaman'a da baskın verildi. Burada, Bugün'e de,Kanaltürk'e de operasyon yapılıyor.

BASIN KONSEYİ BAŞKANI PINAR TÜRENÇ: TÜRKİYE'DE BASININ ÖZGÜR OLDUĞUNU KİMSEYE ANLATAMAZSINIZ

Ne zamandır bekleniyordu. Son bakanlar kurulundaki oluşumla da daha hızlanacağı söyleniyor. MASAK'ın adres kuruluşlarına girileceği, mali operasyonlarla yıldırma yapılacağı söyleniyordu. Ama bu kadarını ummuyordu. Türkiye'nin itibarını bu kadar sarsılacak şeyler yapacaklarını sanmıyordum. Ama bugün İpek Medya'ya operasyon düzenlenmiş. Seçime gidilen 60 günde, medya kuruluşlarına hiza vermek, bir planlama… Medyanın günlerce söylendiği gibi medyanın teröre destek vermesi… Medya teröre destek vermez, terörü açığa çıkarır. Dün akşam da bir yayın grubunda aynı şeyler konuşuldu. Televizyon yayınlarının RTÜK tarafından izlendiğini düşünmüyorum. Bu tür yayınlar yapanlara ciddi cezalar verilmesi lazım. Bu tablonun demokrasilerde yeri yok. Uluslararası platformda, Türkiye'yi tam demokrasiyle yönetiliyor diye söyleyemezsiniz. Fuat Avni'nin yazdığı mesajlarda birçok kuruma baskın yapılacağı söylendi. Bu asla kabul edilemez. Türkiye'de özgür basın olduğunu kimseye anlatamazsınız. Bunu biz anlamak zorundayız, dilimizde tüy bitti. Medya özgür habercilik yapar. Baskı altında olmadan sergiler. Ama teröre deste veriyor gerekçesiyle medyaya baskı kabul edilebilir bir şey değil.

NİYAZİ ÖKTEM: HUKUK DIŞINA ÇIKMA, BU BOYUTA GELMEMİŞTİ

Fecaat bir durum. Sosyolojik, psikolojik, bunları kale almadan, bir de hukuksuzluk olayı. Türkiye'de bu kadar hukuksuzluğun yaşandığı bir dönem yaşamadım ben. Elde delil yok, bir şey. İddianameler hazırlanamıyor. Hidayet Karaca'nın durumu, emniyet mensupları. Türkiye, böyle bir dönem yaşamadı. Birden bire hukuksuzluğun dibini yaşamamız, 12 Eylül'de bile bunlar yaşanmadı. Hukuk dışına çıkma, bu boyuta gelmemişti. Seçime gidilerken, muhalefeti bastırmak, basını susturmak, yok etmek, ve bir beyin yıkama faaliyeti. Ve AKP'nin iyi oy almasını sağlamak. Hukuk diye bir olay yok ortada. Tam anlamıyla orta doğu durumuna düştük.

 MAHMUT TANAL: TERÖRİSTE YAPAMADIKLARI OPERASYONU BASINA YAPIYORLAR

Bugün Türkiye'de her tarafta törör kol gezerken, onlar operasyon yapamıyorlar. Geliyorlar, basın kuruluşlarını basıyorlar. Şırnak'tan geliyorum. AKP 7 Haziran'dan sonra iki şey yaptı, güneydoğu'da operasyon başlatıldı. İnsanlar göç ediyor, oy kullanmaması sağlanıyor. Ve ikincisi, burada halkı bilgilendirmek için haber yapan basın kuruluşlarına baskın yapıyorlar. Kınıyorum. Bu AKP'nin düşüşünün bir belgesidir. Dünya'da basın mensuplarını terörle ilişkilendirip onlara operasyon yapan ilk ülke Türkiye'dir. Bugün Koza'ya yapılan operasyon, istihdama yapılan operasyondur. Aslında Türkiye'yi yoksulluğa sürükleyen bir operasyondur. Bugün buraya operasyon yapan, yarın eczacıya yapar, ayakkabıcıya yapar, ona yapar, buna yapar.

CAN DÜNDAR: GERÇEĞİ SUSTURAMAZSINIZ

İpek Koza Grubu'na yapılan polis baskınına Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'dan sert tepki geldi. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar İpek Koza Grubu'na yönelik yapılan polis baskınına tepki gösterdi. Dündar “Tüm gazeteleri sustursanız, gerçeği gizleyemezsiniz.” dedi. Can Dündar'ın operasyona tepkisi şöyle oldu: "Bugün'ü polis bastı. Gazetenin bugünkü manşetine dikkat: "Akçakale sınırında IŞİD'e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatı belgelendi" Seçime giden Türkiye'den iki gazete... Tüm gazeteleri sustursanız, gerçeği gizleyemezsiniz.

KAZIM GÜLEÇYÜZ: İKTİDARIN DEMOKRATİK SEÇİMDEN ÜMİDİNİ KESTİĞİNİN İŞARETİ

Yeni Asya Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz İpek Medya Grubu'na yapılan polis baskınına Twitter'dan tepki gösterdi. Güleçyüz, "İktidarın muhalif medyayı susturmaktan medet umması, demokratik seçimden ümidini iyice kestiğinin işareti. Ama korkunun ecele faydası yok. İpek Medya Grubuna yapılan operasyon, 14 Aralık 2014 darbesinden sonra muhalif basını hedef alan ikinci büyük darbe olarak tarihe geçecek. Muhalif medyayı susturarak yapılacak bir seçim, Türkiye'yi ileri demokrasiye değil, daha ileri ve şiddetli bir diktatörlüğe götürür." dedi.

SEDEF KABAŞ: TEK ADAMIN ÖZGÜR MEDYA NEFRETİNİN BARİZ ÖRNEĞİ

Gazeteci Sedef Kabaş İpek Medya Grubuna yapılan algı operasyonuna Twitter'dan tepki gösterdi. Kabaş, "Koza İpek Medya Grubu'na baskın, tek adamın özgür medya nefretinin bariz örneği.. " ifadelerini kullandı.

AVUKAT VURAL ERGÜL: CÜPPELERİNİ EMRE AMADE KILAN HAKİM-SAVCILAR, ZEKERİYA ÖZ'DEN HİÇ Mİ İBRET ALMADINIZ?

Balyoz Davası'nda sanıkların avukatlığını yapan Vural Ergül, operasyona sert tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: "Yuh! PKK terörünü önlemek yerine polisi yine hırsızın intikamına memur ettiler.PKK Terörüne bu kadar intikamcı kararlı gidilse terör biter. İntikam operasyonları için cüppelerini emre amade kılan hakim-savcılar, Zekeriya Öz'den hiç mi ibret almadınız ? Korkarım, bugün muhalif medya'ya yapılan operasyonun arkasına #1EylülDünyaBarışGünü için PKK'ya verilecek çok ciddi bir taviz gizlenecek... #SozcuSusarsaTurkiyeSusar Bugün Kanaltürk TV, Bugün, yarın Sözcü... Ya sonra ? Bu faşizm değil de ne?"

ÜNAL TANIK: TERÖRÜ BUGÜNE GETİRENLER, KİMSEYİ İNCİTMEYEN İNSANLARA TERÖR ESTİRİYOR

Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, terör örgütünü bugüne getirenlerin İpek Medya Grubu'na yapılan polis baskın yapmasına tepki gösterdi. Tanık, "Terör örgütünü besleyip bugüne getirenler, hayatında kimseyi incitmeyen insanlara terör estiriyor. İpek Koza Grubuna yapılanları kınıyorum." dedi.

MUSTAFA AKYOL: İPEK GRUBU'NUN YANINDAYIM

Legal yayın yapan bir medya grubuna "teröre destek"ten polis baskını yapılması, basın özgürlüğüne saldırıdır. İpek Grubu'nun yanındayım.

LÜTFÜ TÜRKKAN: MUHALİFLERİ SUSTURARAK SEÇİME GİDENLER, SADECE FAŞİST DİKTATÖRLERDİR

MHP 24. Dönem Kocaeli Mlilletvekili Lütfü Türkkan algı operasyonu sert bir dille eleştirdi. Türkkan şunları yazdı, "Basına yapılan her türlü baskı, demokrasinin topalladığının işaretidir. Dün yapılanlar da yanlıştı, bugün yapılanlar da yanlış. Koza-İpek Gurubu'na düzenlenen bu sabahki operasyonu kınıyorum. Bunun bir terör operasyonu olduğunu, ne bize ne de dünyaya inandıramazsınız. Muhalifleri susturarak, baskı yaparak, hapse atarak seçime gidenler; sadece faşist diktatörlerdir. Kendinize ve bu güzel ülkeye kıymayın.

FATİH PORTAKAL: TÜRKİYE'DE YANDAŞ GAZETECİ DEĞİLSEN OLACAĞI BU

Fox Ana Haber Anchormani Fatih Portakal, İpek Medya Grubu'na yönelik polis baskınına Twitter'dan tepki gösterdi. Fatih Portakal, "Korkutmak, sindirmek, susturmak (KSS), TR'de yandaş gazeteci değilsen olacağı bu. Olsun, yine de yılgınlık yok." ifadelerini kullandı. Gazeteci Sedef Kabaş da, Twitter hesabından, "Koza İpek Medya Grubu'na baskın, tek adamın özgür medya nefretinin bariz örneği." tepkisini gösterdi.