Gündem
21 Kas 2014 09:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Önce tweet attı, sonra istifa etti!

İngiltere ana muhalefet İşçi Partisi milletvekili Emily Thornberry, bugün resmi Twitter hesabından attığı tweet yüzünden istifa etti.

İngiltere hükümet kabinesinin, muhalefetteki karşılığı anlamına gelen 'gölge kabine'den bugün bir istifa haberi geldi. İngiltere İşçi Partisi'nin ön sıralarında yer alan Gölge Kabine Adalet Bakanı Emily Thornberry, resmi Twitter hesabından attığı 'tweet' nedeniyle istifa etti.

İngiltere'nin Rochester ve Strood kentlerinde gerçekleşen ara seçim sırasında, seçim bölgesi Rochester'da bir evin önünde asılı duran 3 İngiliz bayrağının fotoğrafını 'Rochester'dan görüntü' yazarak sosyal medya hesabından paylaşması, milletvekilinin işi bırakmasına neden oldu. Ara seçim sırasında yapılan paylaşım 'bir şeylerle alay etmek' olarak değerlendirildi.

BBC Haber'in aktardığına göre, milletvekili sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından İşçi Partisi Lideri Ed Miliband'le iki görüşme yaptığı, ikilinin ortak karar sonucu Emily Thornberry'nin istifa kararı aldığı tahmin ediliyor.

Emily Thornberry, istifasının ardından Twitter hesabından, "3 bayrak tarafından herhangi bir suça neden olduysam özür dilerim." yazarak kamuoyundan özür diledi.

54 yaşındaki milletvekili Emily Thornberry 2005 yılından beri İşçi Partisi'nde öne çıkan isimler arasındaydı. İlk olarak Londra'nın Güney Islington ve Finsbury bölgelerinden sorumlu milletvekili olarak başladığı görevine, 2011 yılına kadar Gölge Kabine Enerji ve Sağlık sözcüsü olarak devam etmiş, 2011'den şimdiye kadar ise Gölge Kabine Adalet Bakanlığı yapmıştı.