Gündem
03 Oca 2014 12:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:51

Olaylı tweetin sahibi olan İHA muhabiri konuştu

İHA muhabiri katıldığı radyo programında tepki çeken mesajına açıklık getirdi.

Twitter hesabından yazdığı mesajda faili meçhul cinayetleri övdüğü iddia edilen İHA muhabiri Bülent Velioğlu, “Atilla Güner’le Akşam Postası” programının editörü Cengiz Erdil’in sorularını yanıtladı. Velioğlu; “Dünya görüşü olarak öyle bir insan değilim” diyerek kendini savundu.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Bolu Büro Şefi Bülent Velioğlu’nun kendine ait Twitter hesabından yazılan; “Zaman zaman yaşanan faili meçhuller o ülkeye huzur getirir. Bu kadar konuşan olmaz. Ortalık zevzekle doldu.” ifadeleri olay oldu. Büyük tepki toplayan bu sözlerin ardından söz konusu tweetlerini silen Velioğlu daha sonra da Twitter hesabını kapattı.

RS FM’de yayınlanan “Atilla Güner’le Akşam Postası” programının editörü Cengiz Erdil’e konuşan Bülent Velioğlu, Twitter hesabının birileri tarafından ele geçirilmiş olabileceğini söyleyerek, “Dünya görüşü olarak öyle düşünen biri değilim” diye kendini savundu.

“TWİTTER’IM ELE GEÇİRİLMİŞ OLABİLİR”

Cengiz Erdil: Bülent Bey, Twitter’da bir mesajınız var sonra iptal ettiniz ama çok yanlış anlaşıldı galiba.

Bülent Velioğlu:  Bakın; dünya görüşü olarak herkes beni çok iyi tanır. Bolu’da kime sorsanız  tanırlar. Akşam yanlışlıkla o mesajı ben bunu şirketime de şey yaptım. Twitter’ımın ele geçirilme durumu oldu. Kim tarafından olduğunu da bilmediğimiz için böyle bir şey yapabiliyoruz. Ben onu yazsam bile benim etrafımdaki insanlar inanmaz. Zaten inanmadılar sabahtan beri arıyorlar beni. Ben dünya görüşü olarak kesinlikle böyle bir insan olamam zaten.

“BEN KAFATASÇI BİRİ DEĞİLİM”

Ben zaten böyle şeyler bitsin diye uğraşan, sürekli yazan benim. Eski tweetlerimi de görmüştür insanlar. Kesinlikle öyle bir şey yazmamışımdır. Hep çözüm sürecine destek olmuşumdur, kan dökülmesin demişimdir, şehit olmasın, dağdaki insanlar insin demişimdir. Benim böyle bir görüşüm varken böyle bir şey oldu. Emre Bey akşam nasıl olduysa bilmiyorum burada bir şey var. Retweetlenip böyle bir şey oldu. Ben sadece üzüldüm, çok üzüldüm. Çünkü ben böyle bir şey yapsam böyle kafatasçı bir insan olsam diyeceğim ki; ‘tamam ben yaptım hatadır’. Tamam yine ama şimdi ben bu durumda da diyemiyorum ki. Talihsizlik oldu, hayırlısı olsun. Rabbim herkesin gönlünü biliyor ben böyle bir insan kesinlikle değilim, olmam ölene kadar da olamam.Beni Bolu’da da sorabilirsiniz gazeteci arkadaşlara, iş adamlarına. Ben böyle bir insan da olamam zaten. Allah herkesin gönlüne göre versin.