CineRadar
20 Oca 2017 00:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:24

Olanlar Oldu: Ata Demirer'den küfürsüz komedi

2017 yılının 3. vizyon haftası aynı zamanda yarıyıl karnelerinin alındığı sömestr dönemine denk geliyor ve sinemacılar bu hafta 3 çocuk filmini birden gösterime sokuyorlar ama merak etmeyin. Çocuklarınızla da izleyebileceğiniz filmler var.

Bunların başında, sıradan hikayesi ile hayal kırıklığı yaratsa da temiz bir komedi olan Ata Demirer’li Olanlar Oldu var. Breaking Bad dizisinin yıldızı Bryan Cranston’un oynadığı Bu da Nereden Çıktı da bir başka eğlenme alternatifi. Ciddi filmlerden hoşlananlardansanız, Natalie Portman’ın oyunculuğuyla öne çıkan Jackie’yi öneririm. Kennedy ailesinin hayatı didik didik edilmiş olsa da film kendini izletiyor.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

OLANLAR OLDU

Hakan Algül’ün yönettiği ve Ata Demirer, Tuvana Türkay, Salih Kalyon ile Ülkü Duru’nun oynadığı Olanlar Oldu, BKM Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Zafer ve annesi Döndü Hanım, Ege’nin bir kıyı kasabasında birlikte yaşamaktadır. Yaşı geçmekte olan oğlunun kasabanın güzeli Mehtap’tan ayrılmış olmasına ve hâlâ evlenmemiş olmasına üzülen Döndü, bu gidişata son vermek için harekete geçer. Bu esnada mütevazı teknesinin sorunlarıyla boğuşan Zafer’in yaptığı mavi turda olanlar olur. Bu olanlar herkes için hayırlısı olur mu olmaz mı? Bunu filmde hep birlikte göreceğiz.

BU DA NEREDEN ÇIKTI?

John Hamburg’un yönettiği ve Zoey Deutch, Bryan Cranston, James Franco ile Tangie Ambrose’un oynadığı Bu da Nereden Çıktı? (Why Him?), The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sevecen bir baba olan Ned, tatil günlerinde ailesi ile birlikte Stanford’da yaşayan kızını ziyaret eder. Ancak burada en büyük kabuslarından biri olacak, sosyal ilişkilerinde gariplikleri olan Silikon Vadisi milyarderlerinden Laird ile tanışır. Ned kendisini teknoloji dünyasında kaybolmuş hissederken Laird’in kızına evlenme teklif edeceğini öğrenince paniğe kapılır.

KÖTÜ ÇOCUK

Yağız Alp Akaydın’ın yönettiği ve Tolga Sarıtaş, Afra Saraçoğlu, Sarp Akkaya, Tülin Özen, Can Sipahi, Aytaç Şaşmaz, Buçe Buse Kahraman, Işık Naz Özedgü, İpek Soral, Yiğitcan Ergin ile Demir Parscan’ın oynadığı Kötü Çocuk, TAFF Pictures tarafından vizyona çıkarılıyor.



Büşra Küçük’ün genç jenerasyonu adeta büyüleyen Kötü Çocuk adlı hikâyesinden aynı isimle uyarlanan gençlik filmi, kendisini doğduğu gün nedensiz terk eden babasının ortaya çıkmasıyla hayatı tamamen değişen Kayla’nın “Kötü Çocuk” Meriç ile tanıştığı gün başlayan macera ve aşk dolu farklı ve ilginç hikâyesini anlatıyor.

JACKIE

Pablo Larraín’in yönettiği ve Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwin ile Billy Crudup’un oynadığı Jackie, Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Natalie Portman’ın A.B.D.’nin First Lady’si Jacqueline Kennedy’i canlandırdığı film, John F. Kennedy suikastının sonrasına odaklanıyor. Başkan Kennedy, Dallas’ta konvoyunun geçişi sırasında öldürülür. Kennedy’nin yanı başında olan eşi Jackie bir yandan tüm ulusun gözleri üzerindeyken bu travmayı atlatmaya çalışacak, bir yandan da kocasının mirasını yaşatıp çocukları için vakur bir duruş sergilemek zorunda kalacaktır.

MOANA

Ron Clements ile John Musker’in yönettiği ve Aulii Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House ile Temuera Morrison’un oynadığı Moana, UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Üç bin yıl önce dünyanın en büyük denizcileri engin Güney Pasifik suları boyunca seferler düzenlerken okyanusun birçok adasını keşfeder. Sonrasında, bin yıl boyunca birdenbire duran seferlerin sırrı bugün hâlâ çözülememiştir. Moana, kendini usta bir kâşif olarak kanıtlamak ve atalarının yarım kalan arayışını tamamlamak için cüretkâr bir göreve yelken açan cesur bir gencin hikâyesi. Moana, yolculuk sırasında çok zor koşullarla karşılaşır.

PEPEE: BİRLİK ZAMANI

Hüseyin Emre Konyalı’nın yönettiği ve Yağız Alp Şimşek, Iraz Elif Kıraç, Çağrı Manas Kıraç ile Meryem Atmaca’nın seslendirdiği animasyon film Pepee: Birlik Zamanı, Düşyeri Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Pepee, yüreğindeki tüm sevgileri arkasında bırakarak,teknolojik sıcak hava balonu ile Türkiye semalarında kaybolur. Balon Pepee’yi önce Adıyaman Nemrut, Urfa Göbeklitepe ve en son da Kapadokya’ya götürür. Pepee, acaba gerçeği bulabilecek midir? 

MİNİK KAHRAMANLAR MACERA PEŞİNDE

Eduardo Schuldt’un yönettiği ve Christopher Lloyd, Christopher Collet, Marc Thompson ile Dan Green’nun seslendirdiği Minik Kahramanlar Macera Peşinde (Los ilusionautas), Fanatik Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Fransa’yı çalkantılı olduğu bir dönemde Jules Verne’in yarattığı bütün karakterler yaşamıştır ve bunun farkında değillerdir. Yeni Fransa başkanı yazarın kitaplarını düzenleyerek yeni bir kitap yapmak ister ancak herşeyi birbirine karıştırır. Bu durumu değiştirebilecek olanlar sadece 4 kişiden oluşan yetenekli bir çocuk grubudur. Zamanda geriye gider ve yazarın kitaplarındaki karakterleri teker teker yerlerine koyarlar.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.