Magazin
17 Nis 2015 12:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Oktay Kaynarca çok sert konuştu: Onları yok sayıyoruz!

Oktay Kaynarca'ya sahibi olduğu yapımevi şirketinin faturalarında bir kısım belgelerin sahte olduğu iddiasıyla 9 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynarca, Söylemezsem Olmaz programına telefonla katıldı ve hakkındaki iddialara dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Afife Jale Tiyatro Ödülleri'ni sert sözlerle eleştiren Kaynarca, "Jüriler bizi görmesin, yok saysınlar, çünkü biz onları yok sayıyoruz" dedi.

Kaynarca şöyle konuştu;

"ONLARDAN ÖNCE BEN MAHKEMEYE VERDİM"

Hoşlarına mı gidiyor benimle uğraşmak? Bu işler gelip beni mi buluyor? Çok yoruldum ve sıkıldım. İş yaptığınız şirketlerin sorunları size de yansıyabiliyormuş, bu da öyle bir durummuş. İş yaptığımız şirketlerin incelenmesinden dolayı uzun prosedürler var. Biz çalıştığımız şirketlerden fatura alıyoruz. Onların da usülsüzlük yaptığı ortaya çıkıyor. Dolayısıyla iş yaptıkları bütün şirketleri araştırıyorlar. Bizim o şirketlerle yaptığımız iş 2011'de bitmiş. Geriye dönük incelemelere bakıldığında çeşitli sorunlar ortaya çıkıyor. Bizim ilişkilerimizde ise hiçbir sorun yok. Bu adamların niyeti kötüyse beni bağlamaz ki; ben iş yaptım ve parasını ödedim. Verdiğim vergi ortada. "Buna biz karar vermeyiz, mahkeme karar verecek" dediler. Doğru dedim ve onlardan önce ben verdim aslında mahkemeye. Vergi konusunda dava açtım. Hakkımda çıkan haberlerin toplamında yanlış var. Hakkımızı arayacağız.

"BAŞIMIZA GELENLERE BAK"

Siz bugüne kadar tek bir futbolcunun böyle bir davayla uğraştığını gördünüz mü? Bu nasıl bir adaletsizliktir? Biz neredeyse 48 saat çalışıyoruz, ekmeğimizi taştan çıkartıyoruz. Tiyatrolarda çok az paralarla tiyatro yapmaya çalışıyorlar. O insanlardan da çok büyük vergiler kesiliyor. Tiyatronun üzerindeki vergilerin kaldırılması gerekirken bize sokaktan para kazanıyoruz muamelesi yapılıyor. Herkes bilsin ki kazandığımız parayı hak ederek kazanıyoruz. 100 lira kazanıyorsak 40'ını devlete ödüyoruz. Helali hoş olsun ödeyelim. Ama başımıza gelenlere bak, yapmasınlar yahu. Aynı şeyler birçok arkadaşımızın başına geldi. Nedense çok seviyorlar bizimle uğraşmayı.

"TİYATRODAN ALINAN VERGİLER KALDIRILMALI"

Tiyatronun ayağa kalkabilmesi için tiyatrodan alınan vergiler kaldırılmalı. Tiyatro yapmaya şans bırakmıyorlar.Yardımlar var ama herkes alamıyor o yardımları.Hakikaten yorulduk ve sıkıldık. Bu kadar toplum önündeyken böyle şeyler yapmamız mümkün mü? Şirketin adını bile hatırlamıyorum. Bir haftada 120 dakikalık dizi çıkartırken, çalıştığım şirketleri araştırmak benim işim değil.

"ONLARI YOK SAYIYORUZ"

Afife Jale Ödül Töreni bittikten sonra tiyatrocular olarak bir araya geleceğiz. Tiyatrocular Afife Jale jürisinin kendilerini seyretmelerini istemediklerini açıklayacak. Varolan gerçekleri görmemek bu jüriye yakışmıyor. Jüri başkanı dahil her şeyin değişmesi gerekiyor. Ödüllerin açıklanmasından sonra benimle birlikte aynı şeyleri söyleyecek isimleri tanıyorum. Diyecekler ki "Jüriler bizi görmesin yok saysınlar, çünkü biz onları yok sayıyoruz"