Medya
15 Kas 2010 11:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:48

OKAN BAYÜLGEN'E ORKESTRA ŞOKU! ZAGA BAND NEDEN BIRAKTI?

Uzun zamandır Okan Bayülgen'le çalışan Zaga Band, Disko Kralı'ndan ayrıldı.

Okan Bayülgen programlarının vazgeçilmez orkestrası ’Zaga Band’, Bayülgen’e kırgın. Uzun zamandır kendi albümlerinin çıkarılmasını bekleyen grup, verilen sözler tutulmayınca programdan ayrılmaya karar verdi.

Bundan böyle her programda farklı bir grup performans gösterecek. Okan Bayülgen, bu grupları kendi projesi olan Rock Ansiklopedisi için fotoğrafladığı gruplar arasından seçecek ve programda gruplara çektiği küçük belgelesellerle onları onore edecek.
Bu şekilde ne kadar yürür bilmem ama bildiğim bir şey varsa o da Zaga Band’in oradan gidişinin pek şık olmadığı.
Zaga Band uzun süredir kendi albümünü çıkartmak için Okan Bayülgen’in "Tamam" demesini bekliyordu. İş uzadıkça uzadı; yılan hikayesine döndü. Ancak Bayülgen; Zaga Band’den önce yeni yetme pop yıldızlarını ti’ye alan Nahide Ekengil tiplemesine albüm yapmaya karar verince dananın kuyruğu koptu.
Şimdi onca yıllık dostluktan sonra aralarının bozulmasına mı üzülürsünüz, Zaga Band’in programdan gittiğine mi bilmem. Ama ben; yeni adı Zaga Band olmayacak olsa da; grubun albüm çıkartabilecek olmasına seviniyorum. Keşke ’Zaga Band’ olarak çıkartabilselerdi o albümü...
Son bir söz de ’Kral Çıplak’ için... Cumartesi günkü ’Disko Kralı’nda Okan Bayülgen’in konuğu Sinemis Candemir’le çatır çatır tartıştığı ana denk geldiniz mi? Ne kadar gerçekti... İşte ’Kral Çıplak’ta o tadı yakalayamazsa işi zor Okan Bayülgen’in... Bir de üniversiteler arası ’Münazara Kralı’ geliyormuş; bakalım nasıl olacak...

Tolga Akyıldız/Milliyet Cadde