Reklam PR
10 Ağu 2017 20:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

Ogilvy & Mather Türkiye’de bayrak değişimi! (Medyaradar/Özel)

Ogilvy & Mather (O&M) Türkiye Ülke Başkanlığına, 8 yıldır Ogilvy PR İstanbul Genel Müdürü olan Emine Çubukçu getirildi

Ogilvy & Mather Türkiye Ülke Başkanı olarak 17 yıldır görev yapan Aytül Özkan’ın aktif iş yaşamını sona erdirme kararının ardından, Ogilvy & Mather Türkiye Ülke Başkanlığına Ogilvy PR Genel Müdürü Emine Çubukçu atandı.Çubukçu yeni görevini, 17 yıldır O&M Türkiye Ülke Başkanı olarak görev yapan ve aktif iş yaşamını sonlandırma kararı alan Aytül Özkan’dan devraldı.

Ogilvy & Mather Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Üst Yöneticisi Paul O'Donnell, görevinden ayrılan Özkan’a uzun yıllardır O&M’e sağladığı değerli katkılar için teşekkür ederek, “Emine Çubukçu son 8 yıldır Ogilvy PR’da, uluslararası kurumsal ağın ve iş ortaklarımızın beklentilerini aşarak önemli başarılara imza attı. Ogilvy & Mather’ın, çok önem verdiğimiz Türkiye pazarındaki faaliyetlerinin Çubukçu’nun liderliğinde büyümeye devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Ogilvy & Mather Ülke Başkanlığını üstlenen Emine Çubukçu ise, “Ogilvy, standartları kadar hedefleri de yüksek bir uluslararası iletişim danışmanlığı ağı. Dünyanın 126 ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de Ogilvy markasına ve vaat ettiği hizmet kalitesine inanan, güvenen iş ortaklarımızın beklentilerini aşmak ve bütün paydaşlarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmak üzere, geçmişte olduğu gibi bugün de tutkuyla çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.


AYTÜL ÖZKAN

36 yıldır iletişim sektöründe çeşitli görev ve sorumluluklar üstlenen, kurucu ortağı olduğu Capitol Halkla İlişkiler’in 2000’de Ogilvy tarafından satın alınmasıyla grubun Ülke Başkanlığı görevine getirilen Özkan, Reklamcılar Derneği’nin de 12. Başkanı oldu. Aytül Özkan, görevini devrederken şunları söyledi:

“Ogilvy & Mather’ı Türkiye’de temsil etmekten ve çatımız altında yer alan son derece değerli markaların bir parçası olmaktan hep gurur duydum. Şimdi de görevimi çok sağlam bir ekibe teslim ediyorum. Başta yeni Ülke Başkanımız Emine Çubukçu, reklam ajansımızın Genel Müdürü Elif Adalı Erten ve Kreatif Başkanımız Selim Ünlüsoy olmak üzere, tüm çalışma arkadaşlarımın başarılı işlere imza atmaya devam edeceklerine olan inancım tam.”



Emine Çubukçu kimdir?

Uluslararası İletişim Danışmanlığı Şirketleri Birliği ICCO’da 2015 yılından bu yana Yönetim Kurulu Üyesi olan Emine Çubukçu, reklam, halkla ilişkiler ve kamu ilişkilerinde, kamuoyu eğilimlerini yansıtan verilere dayalı stratejilerin geliştirilmesi, marka iletişimi ile konu ve kriz yönetimi alanlarında yurtiçi ve dışında 25 yıldan fazla deneyime sahip.

Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden lisans, İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünden yüksek lisans dereceleri bulunan Çubukçu, evli ve bir erkek çocuk annesi.

Ogilvy & Mather hakkında

Ogilvy dünyanın en büyük pazarlama iletişimi şirketlerinden biridir. Cannes Lions’ta 2012-2016 yılları arasında üst üste 5 kez Yılın Network’ü seçilen Ogilvy, 2012, 2013 ve 2016 yıllarında EFFIE’de Dünyanın En Etkili Ajans Network’ü, 2016 yılında da Adweek’te Yılın Küresel Ajansı ödülünü kazanmıştır. Şirket, bulundukları sektörün öncülüğünü üstlenmiş şu disiplinleri bünyesinde barındırmaktadır: reklam; halkla ilişkiler ve kamu işleri; marka ve kimlik; perakende pazarlaması; sağlık iletişimi; doğrudan ve dijital pazarlama; promosyon, danışmanlık, araştırma ve analiz; markalı içerik ve eğlence; uzmanlık iletişimi. 126 ülkede 500’ü aşkın ofisiyle, Fortune Global 500 listesinde yer alan şirketlerin yanı sıra yerel işletmelere de hizmet veren O&M, Türkiye’de 1985 yılından bu yana faaliyet göstermektedir.