Kitap
29 Haz 2015 16:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:41

Ödüllü gazeteciden Suriye'den kaçıp Türkiye’de zorla evlendirilen genç kızın hikâyesi!

Gazeteci yazar Meltem Yılmaz, Suriyeli Soraya'nın Türkiye'de yaşadıklarını romanlaştırdı.

Gazeteci- yazar Meltem Yılmaz’ın, Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan 20 yaşındaki Soraya’nın aşk ve hayal kırıklığı dolu öyküsünü anlattığı “Soraya” adlı romanı, kitap raflarındaki yerini aldı.

Destek Yayınları tarafından piyasaya çıkan roman, sarsıcı öyküsü, akıcı dili ve detaylardaki zenginliğiyle de öne çıkmayı başarıyor. Roman, dünya edebiyatında Suriye'deki iç savaştan Türkiye'ye kaçan sığınmacıların dramını işleyen ilk eser olma özelliği taşıyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçıp hayatta kalma mücadelesini Türkiye’de sürdürmeye çalışan sığınmacıların dramını tarafsızca ve tüm çıplaklığıyla anlatan Meltem Yılmaz, gerçek bir hayat hikayesinden ustaca kurguladığı romanında savaşların insan ruhunda bıraktığı derin yaraları da cesaretle gözler önüne seriyor.
 
Romanda, henüz 20 yaşındaki güzel Soraya; şehirleri öfke ve kan kokan Suriye’deki acımasız savaştan kaçıp kendisine yepyeni bir gelecek yazmak umuduyla gelir Türkiye'ye. Kaderinin kalemi başkalarının elinde olan Soraya, kendisinden 30 yaş büyük, evli bir adamla evlenmeye razı olduğunda onu savaştan çok daha ölümcül bir gelecek beklediğinden habersizdir. Aşk, en umutsuz kaldığı dönemde kapısını çalacaktır…    

Meltem Yılmaz kimdir?

Gazeteciliğe 2008'de Cumhuriyet gazetesinde başlayan Meltem Yılmaz, yıllarca uyuşturucu bağımlıları, sokakta yaşayan insanlar, kimsesiz çocuklar, mülteciler, şiddet gören kadınlar, LGBTİ bireyler gibi alanlarda özel haberlere imza attı.

Türk Tabipler Birliği'nin "En İyi Araştırma Haber" ödülü ile ÇGD'nin "En İyi Röportaj" ödülünü aldı.

Uyuşturucu alanında saha araştırması ve röportajlardan oluşan ilk kitabı "Boş Tarlalarda Ölü Bedenler: Bonzai", 2015 Ocak'ta okuyucuyla buluştu.

Meltem Yılmaz, Millet Gazetesi'nde köşe yazıları, Cinedergi'de ise sinema yazıları yazmaktadır.