Medya
12 Kas 2015 12:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:10

'O sorular Davutoğlu'na CNN'in Türk olanında sorulsaydı...'

Ahmet Hakan, CNN'e verdiği röportajda Christiane Amanpour'un Başbakan Davutoğlu'na sorduğu bazı sorulara dikkat çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki akşam CNN International kanalında ünlü gazeteci Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı. Amanpour, Türkiye'de sınırlı sayıda gazeteciyle yayınlara katılması nedeniyle eleştirilen Başbakan Davutoğlu'na 'sansürsüz' sorular yöneltti, Davutoğlu da tüm sorulara yanıt verdi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da bugünkü yazısında bu konuya değinerek, Amanpour'un “Erdoğan ve AKP, Türkiye içinde ve Türkiye dışında... Anlayışsız, zorba, otokrat, ayrılıkçı, kavgacı ve paranoyak diye tanımlanıyor... Ne dersiniz?” şeklindeki sorusunu hatırlattı.  Ardından benzer bir sorunun "CNN'in Türk olanında" sorulması durumunda "neler olabileceğini" hayal etti: "Abdurrahim Boynukalın yerden söktüğü koca taşı kaptığı gibi soluğu bizim binanın önünde alır ve kırılmadık cam çerçeve bırakmazdı. Fakat soru, CNN’in Türk olmayanında sorulunca... Abdurrahim dahil kimseden 'çıt' çıkmadı."

Ahmet Hakan'ın bugünkü köşesinde "CNN'in Türk olanı ile Türk olmayanı" başlığı taşıyan bölüm şöyle:
CNN'in "Türk olmayanı"na çıkmış Başbakan Ahmet Davutoğlu. "Buyurun" demiş, "istediğinizi sorun".
*
Christiane ablamız da sözünü hiç sakınmamış, sormuş da sormuş. Mesela şöyle sormuş: “Erdoğan ve AKP, Türkiye içinde ve Türkiye dışında... Anlayışsız, zorba, otokrat, ayrılıkçı, kavgacı ve paranoyak diye tanımlanıyor... Ne dersiniz?”
*
Böyle bir soru CNN’in Türk olanında sorulsa... Abdurrahim Boynukalın yerden söktüğü koca taşı kaptığı gibi soluğu bizim binanın önünde alır ve kırılmadık cam çerçeve bırakmazdı. Fakat soru, CNN’in Türk olmayanında sorulunca... Abdurrahim dahil kimseden “çıt” çıkmadı.
*
Böyle bir soru, CNN’in Türk olanının Nevşin bacısı tarafından sorulsa... Hükümet yanlısı medyanın bütün sürmanşetleri “Nevşin işinden atılsın, Türkiye’den sürülsün, hatta yetmez recmedilsin” diye inlerdi. Fakat soru, CNN’in Türk olmayanının Christiane ablasından gelince...Yandaş medyanın tümü dut yemiş bülbül kesildi maşallah...
*
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CNN’in Türk olanında böyle bir soruyla karşılaşsa...“Siz konuyu yanlış anladınız galiba. Bana soru sormayacaksınız, cevaplarımı sorulandıracaksınız” bakışı fırlatırdı. Fakat soru, CNN’in Türk olmayanından gelince...Böyle bir soru dünyanın en normal sorusuymuş gibi davranmış ve “Herkes bizi eleştirebilir. Basın özgürlüğü bizim için kırmızı çizgidir” diye yanıt vermiş.
*
Bizim talihsizliğimiz işte burada...Bizim CNN’de maalesef “Türk” var.