Polemik & Kulis
15 Ara 2017 11:03 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:52

O köşe yazarıyla yollar ayrıldı mı? Gazete Habertürk'ten açıklama!

Ömer Dinçer'in Habertürk gazetesindeki yazılarına son verildiği iddia edilmişti...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde Başbakanlık Müsteşarlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüten Ömer Dinçer'in, Habertürk'teki yazılarına son verildiği öne sürüldü.

Gazeteci Yavuz Oğhan, Dinçer’in ayrılık nedenine ilişkin “Dinçer’in son dönemde yazdığı, biraz muhalif yaklaşımlı yazılar nedeniyle AK Parti’nin bundan rahatsız olduğu ve kurumla temasa geçtiği, söz konusu rahatsızlığı Ömer Dinçer’e de gelmesi üzerine Dinçer’in ‘Yazmayayım bu kadar zor durumdaysanız’ diyerek gazeteden ayrıldığı” bilgisini paylaştı.

Konuyla ilgili Habertürk'ten yapılan açıklamada ise Dinçer'in yazılarının sonlandırılmadığı, kendi isteğiyle yazılarına ara vermek istediği belirtildi.

İşte, o açıklama:

"Değerli yazarımız Sn. Profesör Dr. Ömer Dinçer kendi takdirleri ve istekleriyle Habertürk’te pazartesi günleri yazdığı haftalık yazılarına ara vermek istediğini belirtmişHabertürk de kendisinin bu kararını saygıyla karşılamıştır. Bazı internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında Sn Dinçer’in yazılarının Habertürk tarafından sonlandırıldığı şeklinde Sn Dinçer’e duyduğumuz saygıyla bağdaşmayan ifadelerle verilen haberlerin bu yönden asılsız olduğunu kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz."