Gündem
27 Ağu 2016 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:30

O isim Uğur Dündar'a konuştu: Kemal Bey’e suikastı 20 gün önce haber verdim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna PKK tarafından silahlı saldırıda bulunulmasından önce uyarı telefonu geldiği ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, bugünkü yazısında CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’la yaptığı söyleşide çarpıcı bilgiler aktardı. Bugün köşemde CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray'la yaptığım söyleşiye yer veriyorum.

“Zira Çıray, yaklaşık 20 gün önce Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu ile görüşmüş ve kardeş kavgası peşinde koşan hainlerin 1 numaralı hedefi olduğunu söyleyerek, çevresindeki güvenlik önlemlerinin artırılmasını önermişti” diyen Uğur Dündar, Aytun Çıray’a “Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı için sayın Başbakan da ‘Bu bir suikast girişimidir’ dedi. Siz de adeta böyle bir saldırının beklendiğini ifade ettiniz. Bu ifadeleriniz bir bilgiye mi dayanıyordu?” sorusunu yöneltti.

Aytun Çıray şöyle yanıt verdi:

“Hayır. Sonucuna benim de katıldığım bir analitik çalışma sonrası varılan noktadır. Tamamen açık bilgileri doğru okuma, satır aralarını fark etme, devlet deneyimi sonucunda bir senteze varma işidir. Ben bunu siyaset niyet okuma işidir diye özetliyorum.”



‘TAYYİP BEY DEĞİL ASIL SİZ TEHLİKEDESİNİZ’

Aytun Çıray, “Sayın Kılıçdaroğlu'nu bu konuda nasıl uyardınız?” sorusuna ise şu yanıtını verdi:

“Önce şunu ifade edeyim sayın Kılıçdaroğlu'na vaki saldırı olmasaydı ve toplumsal bir uyarı ihtiyacı ortaya çıkmasaydı bu paylaştıklarımı kimseyle paylaşmayacaktım. Stratejist arkadaşım daha ilk hafta böyle bir tehlikeden bana söz etmişti ve tartışmalarımız sonucunda ona hak verdim. Bunu hemen o gün panik duygusuna neden olmayacak şekilde sayın Kılıçdaroğlu'nun özel kalemiyle paylaştım. Daha sonra yaklaşık 20 gün önce bir gece aynı arkadaşım beni arayarak, ‘Aytun Bey savunma bürokrasisinden emekli, deneyimli arkadaşlarla bugün uzun süren analizlerimiz sonucunda bir değerlendirme toplantısı yaptık ve vardığımız sonuç şu: Kemal Bey kardeş kavgası çıkarmak isteyenler için birinci hedeftir. Ayrıca kayıp silâhlar da var biliyorsunuz. Uyarmanızda fayda var' dedi.

Bu sözleri duyunca zaman kaybetmeden geç saatte Kemal Bey'i aradım, durumu anlattım ve ‘Tayyip Bey değil asıl siz tehlikedesiniz’ dedim. Tedbir alması için ısrarla rica ettim. Soğukkanlılıkla dinledi. İçim rahat etmedi çünkü Kemal Bey'in tevazuunu biliyorum. Ne olur ne olmaz diye Kemal Bey'den ayrıldığı saatte koruma müdürünü aradım.

Israrla Kemal Bey'e anlattıklarımı ona da anlattım. ‘Merak etmeyin Aytun Bey tedbir almaya başladık bile, koruma sayısını da artıracağız' dedi.